A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
2.
Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.
3.
A töltelék elkészítése: hámozzuk meg az almát majd reszelőn /nagy lyukú/ lereszeljük.
4.
Egy nagy lábosba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünknek megfelelő cukrot és fahéjat. Kb. 10-15 percig pároljuk az almát.
5.
Amikor elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre. Sütőpapíros. kb. 32*40 cm-s tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát.
6.
Szurkáljuk meg villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát. Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.
7.
A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen.
8.
Kb. 40-50 percig süssük 180 fokon alul- felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a süti. Porcukor tetejére.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!