Itt a farsang a fánk szezon ! én egy különleges fánkot ajánlok a Csöröge fánkot.
Hozzávalók 8 adaghoz
50 g vaj
2 evőkanál tej
200 g liszt
2 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csipetnyi só
2 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg sárgabarack lekvár
3 dl olaj
Adag
8 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a megolvasztott vajat keverjük el a tejföllel ,majd adjuk hozzá a tojások sárgáját ,és a rumot. Azután dolgozzuk bele a kétféle cukorral és a sóval elvegyített lisztet.
2.
Tegyük a tésztát 30 percre hűtőbe.
3.
isztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 2-3 milliméter vastagságúra és derelye vágóval vágjunk 8 cm hosszú vagy tetszőleges nagyságú méretű rombuszokat. A közepüket hosszanti irányba metsszük be. Az egyik csücsköt húzzuk át ezen a résen.
4.
Forró olajban süssük aranybarnára a fánkokat, majd szedjük ki konyhai papírtörlőre. Porcukorral meghintve tálaljuk. És sárgabarack dzsemet kínálunk hozzá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!