Receptfeltöltés
Limoncello
Limoncello
Készítette: Zsuzsa56
Közepes
20 perc
(0)
410
0
0

A citrusféléket termő mediterrán vidékeken nagy hagyománya és kultúrája van a citromból készíthető, nem is csekély alkoholtartalmú, meglehetősen édes, ezért mértékkel fogyasztandó likőrök.

Hozzávalók 8 adaghoz
  • 5 db bió citrom
  • 5 dl 96º-os tiszta szesz
  • 7 dl víz
  • 50 dkg cukor
Adag
8 adag
Átlagos tápérték
Energia: 400 kcal Cukor: 0 g
Zsír: 0 g Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 0 g Só: 0 g
Lépések
1.
A citromokat forró, folyó víz alatt gondosan megsikáljuk, burgonyahámozóval vékonyan lehántjuk külső, sárga héjukat, és csatos üvegbe szórjuk. Ráöntjük az alkoholt, légmentesen lezárjuk, és legalább 30 napig érleljük-rázogatjuk, majd leszűrjük.
2.
. A vizet a cukorral szirupsűrűségűvé főzzük, hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a citromos alkohollal/vodkával, és újabb 30 napig érleljük, gyakran felrázzuk.
3.
. Sűrű szövésű vászon-textilszalvétán keresztül átszűrjük a keveréket, palackokba töltjük, és legalább 4 hétre hűvös, sötét helyre tesszük. Ha a likőr tetején sárga hártya képződik (a citromhéj maradékaként), többször átszűrhetjük. A likőr színe attól függ, mennyire volt sárga a citrom. Étkezés után, jól behűtve, likőrös pohárkákban kínáljuk. Fontos:
4.
Mivel az eredeti receptben szereplő ún. tiszta szeszt, avagy alkoholt mostanság nemigen lehet kapni (a gyógyszertári pedig elképesztően drága), célszerű jó minőségű, semleges ízhatású, például natúr vodkával helyettesíteni. Ez esetben a receptben megadott szesz mennyiségét megkétszerezzük, a vízét pedig arányosan lecsökkentjük – a többi ugyanaz.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Áfonyás mousse
Áfonyás mousse
Könnyű
25 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
631
3
1
Házi kubu
Házi kubu
Könnyű
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
1683
2
0