A felfújt elkészítése igen egyszerű, és igencsak laktató, így egy finom salátával kínálhatjuk főételként is.
Hozzávalók 6 adaghoz
20 db medvehagyma
10 dkg füstölt sajt
4 db főtt tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 db tojás
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
Adag
6 adag
Lépések
1.
A medvehagymát vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
2.
A főtt tojásokat szintén vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
3.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
4.
Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd szintén mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről.
5.
A masszához ezután keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást, és a zsemlemorzsát.
6.
A sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, és ízlés szerint reszelt sajttal.
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt süssük szép pirosra.
8.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!