Valóban finom és omlós lett ez a süti, jóval kisebb tepsiben készítettem, megoldható így is .
Hozzávalók 6 adaghoz
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
1 csipetnyi só
1,5 kg alma
2-3 evőkanál cukor
1 csapott ek fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
2.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.
3.
Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.
4.
A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
5.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
6.
Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!