Krémes és csokoládés desszert, ropogós keksszel, mely kb. fél óra alatt elkészül.
Hozzávalók 4 adaghoz
13 db Oreo keksz
3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A kekszből tegyünk 5 db-ot félre, a többit pedig egyenlően elosztva, morzsoljuk bele a poharakba.
2.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd osszuk el három részre.
3.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjünk hozzá 1 adag, előzőleg felvert tejszínhabot.
4.
Ezután egyenlően elosztva, kanalazzuk rá a kelyhekben lévő kekszre.
5.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot is.
6.
A maradék tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá a simára kevert cukros-pudingot. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
7.
A kihűlt pudinghoz ezután keverjünk hozzá 1 adag előzőleg felvert tejszínhabot, majd egyenlően elosztva kanalazzuk rá a poharakban lévő mascarponekrémre.
8.
Végül a csokoládékrémre egyenlően elosztva kanalazzuk rá a maradék tejszínhabot, szórjuk meg kekszmorzsával, és helyezzünk rá egy-egy egész oreo kekszet.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!