Igazán könnyen elkészíthető , rakhatunk még rá akár sajtot és szalonnát is .
Hozzávalók 5 adaghoz
1 kg burgonya
6 db tojás
400 g 20%-os tejföl
200 g kolbász
1 -2 evőkanál sertészsír
1 -2 csapott ek só
Adag
5 adag
Lépések
1.
A krumplit megmosom és odateszem főni. Egy kis sót is szórok rá. Ha a villa már könnyebben belemegy a krumpliba, akkor lesz jó.
2.
A tojásokat is megfőzöm.
3.
A felkarikázom a kolbászt. Pár karikát beleteszek serpenyőbe és kb. 1 evőkanál zsírt teszek alá és addig sütöm csak, amíg kiolvad a kolbász zsírja.
4.
A megfőtt krumplit és tojást megpucolom, majd felszeletelem.
5.
A zsírral kikent tepsibe helyezem a rétegeket egymás után. Első réteg a szeletekre vágott krumpli, utána a szeletelt tojás és a végén a szeletelt kolbász.
6.
A három réteget sózott tejföllel zárom le. Ízlés szerint vastagon megkenve. A tetejét meglocsolom a kolbászos zsírral.
7.
40 percig alufóliával lefedve sütöm 180 C-on, majd még 20 percig 200 C-on alufólia nélkül.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!