Spárga ropogós bacon köntösben, spenót mártással
- 1 csomag fehér spárga
- 1 csomag szeletelt bacon
- 60 dkg spenót
- 2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipetnyi bors
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű ( vagy graham) liszt
1.
A spárgákat megtisztítjuk a fás résztől,kevés sós borsos vízben előfőzzük
2.
Betekerjük baconba ,olajjal kikent tepsibe tesszük. 180 c előmelegített sütőben 15 percig szép piros ropogósra sütjük.
3.
Amíg sül a spárgánk elkészítjük a spenót mártást. A spenótot leöblítjük ,majd sóval,borssal,elő rövid ideig főzzük,amíg a spenót összeesik. 1 evőkanál olajon a fokhagymát és a lisztet megpirítjuk és felengedjük tejjel elkeverjük.
4.
Hozzáadjuk a előfőzött spenótot és bot mixerrel össze mixeljük. Sózzuk borsozzuk,hozzáadjuk a szerecsen diót.
5.
Ha megsült a spárga akkor tálalunk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!