Meggyel, egyéb gyümölcsökkel vegyesen is készíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz
30 dkg rétesliszt
3 db tojás
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
80 dkg cseresznye
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Adag
4 adag
Lépések
1.
A cseresznyét kimagozom, összeforgatom a fűszeres cukorral.
2.
A tésztához a tojásokat felkeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem.
3.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítom a tésztamasszát, tetejét kirakom a cseresznyével, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütöm, a tepsiben hagyom kihűlni, majd szeletelem, és porcukorral meghintve tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!