Édesség kedvelőknek, és akik nem vetik meg ha egy picit megvan bolondítva, egy leheletnyi Whiskeyvel.
Hozzávalók 8 adaghoz
250 g étcsokoládé
220 g vaj
180 g liszt
30 g holland kakaó
270 g cukor
4 db tojás
1 dl whiskey
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fahéj
Adag
8 adag
Lépések
1.
Az étcsokit, és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk.
2.
Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a lisztet, a kakaóporral, sóval és fahéjjal.
3.
Mikor a csoki és a vaj összeolvadt, robotgéppel vagy kézi mixerrel, alacsony fokozaton belekeverjük a cukrot, egyenként a tojásokat, majd a whiskeyt, végül hozzákeverjük a lisztes, kakaóporos egyvelegünket.
4.
A masszát egy mélyebb tepsibe simítjuk és 170 fokon, légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.
5.
Tejszínhabbal és egy kis fahéj szórással díszítve tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!