Egyszerű, és húsmentes tészta sok-sok paradicsommal, friss bazsalikommal, és sajttal.
Hozzávalók 2 adaghoz
25 dkg Don Francesco durum spagetti
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 teáskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 teáskanál kristálycukor
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, majd keverjük hozzá a nagyjából összevágott bazsalikomot, és néha megkeverve, főzzük kb. 20 percig.
4.
Amikor a paradicsom készre főtt, vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük.
5.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, adjuk hozzá a pürésített paradicsomot, és keverjük alaposan össze.
6.
Ezután egy sütőformába (v. tepsibe) tegyük bele a paradicsomos tészta felét, szórjuk meg reszelt sajttal, majd öntsük rá a maradék tésztát.
7.
A félretett paradicsomokat vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük a tésztára, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 percig, hogy a sajt ráolvadjon, és a teteje szép színt kapjon.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!