A pirosra sült almás-hagymás krumplit kínáljuk pl. sült és grill húsok mellé köretként.
Hozzávalók 4 adaghoz
70 dkg krumpli (pl. sárga)
4 db alma
3 db lilahagyma
15 dkg gyöngyhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál ételízesítő
6 evőkanál sertészsír (v. kacsazsír, libazsír)
Adag
4 adag
Lépések
1.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre, és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
2.
Ezután öntsük fel hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább, majd szintén szűrjük le, szórjuk meg ízlés szerint sóval, az ételízesítővel, és óvatosan, hogy a krumpli ne törjön keverjük, forgassuk össze.
3.
Az almát héjastul vágjuk fel szintén ízlés szerinti cikkekre. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gyöngyhagymát szintén pucoljuk meg.
4.
A zsírt olvasszuk fel, majd öntsük bele a tepsibe.
5.
Ezután tegyük bele az előzőleg félpuhára főzött, fűszeres krumplit, majd szórjuk rá a vékonyra felszeletelt lilahagymát, a cikkekre vágott almát, a gyöngyhagymát, és óvatosan keverjük össze.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük készre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!