Receptfeltöltés
Nem csak Budapesten kapni minőségi fagylaltot!
2018.05.24.
Nem csak Budapesten kapni minőségi fagylaltot!

A nyár megunhatatlan slágere a fagylalt. Már az ókori kínaiak és természetesen a rómaiak is nyalták a hűsítő, hóval készített, citrommal vagy más gyümölccsel ízesített fagylaltokat, és az emberiség lelkesedés azóta sem lankad ez iránt a desszert iránt. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már elképesztő mennyiségű fagylaltot készítenek a világ cukrászdái, de ha valóban jó hideg nyalatra vágyunk, akkor bizony vissza kell térni a gyökerekhez: a minőségi alapanyagokhoz.

Tovább olvasom
Málnás desszertek
2018.05.20.
Málnás desszertek

Május vége felé - az eper mellett - a málna is már figyelmet követel magának. Igaz, még félénk hang szól csak a piaci pultok felől, és az árak is még néha magasabbak a kelleténél, de ha gyümölcsös finomságokban gondolkodunk, akkor most már a málnát is számításba vehetjük.

Tovább olvasom
Főzeléket az asztalra!
2018.05.18.
Főzeléket az asztalra!

Bár itt-ott előfordulnak sűrűbb levesek, tartalmasabb zöldséges raguk vagy olyan zöldséges egytálételek, amelyek emlékeztetnek a főzelékre, azért az elég egyértelműen látszik, hogy a magyar főzeléknek nincsen párja.

Tovább olvasom
Grillezzünk desszertet!
2018.05.14.
Grillezzünk desszertet!

A hétvégi közös sütögetések során teljesen természetes, hogy a bográcsban fő a leves, a tárcsában készül a ragu, a rácson sülnek a húsok és a parázsba puhul a krumpli. Az étkezés végére szánt desszerteket azonban ritkán készítjük együtt a többiekkel, holott számtalan finom grilldesszert közül választhatunk.

Tovább olvasom
Hurrá kirándulunk! - De mit eszünk az úton?!
2018.05.12.
Hurrá kirándulunk! - De mit eszünk az úton?!

A családi, baráti kirándulások, túrázások sokak életében egész évben jelen vannak, a többség azonban akkor indul útnak, amikor kizöldell az erdő és a száraz, erdei utakon könnyen visz előre a lábunk.

Tovább olvasom
Variációk epres süteményekre – sütés nélküli finomságok
2018.05.10.
Variációk epres süteményekre – sütés nélküli finomságok

Az eper szezonjában nincs más dolgunk, csak teljesen behódolni neki és minden süteményünket, desszertünket alárendelni az első piros bogyós gyümölcsnek, amit a tavasz kínál.

Tovább olvasom
Egy illatban a nyár: oregánó
2018.05.08.
Egy illatban a nyár: oregánó

A görög saláták és az olasz tésztaszószok elengedhetetlen fűszere, az illat, amely belengi a mediterráneumot, a szurokfű valóban magában hordozza a nyarat.

Tovább olvasom
Rebarbara – a gyümölcsként használt zöldség
2018.05.06.
Rebarbara – a gyümölcsként használt zöldség

Már az ókori Kínában tudták, hogy a rebarbara fontos növény. Igaz, ők még nem a kellemesen fanyar, eperrel jól társítható alapanyagot látták a levélnyelekben, hanem a hatékony gyógyszert, amely számos kellemetlen problémájukat orvosolta.

Tovább olvasom
Sóska - a megszelídíthető zöld
2018.05.04.
Sóska - a megszelídíthető zöld

A legmegosztóbb zöldség címért szinte biztosan indulhatna, a brokkoli és a spenót mellett az egyik tipikus „szeretem vagy nem szeretem” zöld, ahol középút nem létezik. Holott a sóska nem csak finom, hanem gyorsan elkészíthető és még egészséges is.

Tovább olvasom
Variációk epres süteményekre – piskótás, omlós, kevert tésztás sütik
2018.05.02.
Variációk epres süteményekre – piskótás, omlós, kevert tésztás sütik

Az eper szezonja sajnos jóval rövidebb, mint szeretnénk, így azt a néhány hetet, amíg tart, alaposan ki kell használni. Az eper felhasználásának számtalan módja van, de valljuk be, hogy az egyik legfinomabb dolog, ami történhet az eperrel, ha süteménnyé nemesedik.

Tovább olvasom
Reggeli a városban
2018.04.30.
Reggeli a városban

Baráti beszélgetés? Kihelyezett munkamegbeszélés? Egy kis kikapcsolódás a napi rutin előtt? Irány reggelizni!

A főváros közepén sorra nyílnak a reggelizőhelyek, ahol könnyedén bekaphatunk néhány falatot, de az igazán nagy öröm az, hogy nem csak a szűk belvárosban tehetjük meg mindezt, hanem már a Ferencvárosban, a Városmajor tövében vagy épp Óbudán is van hová beülni, ha finom, tartalmas és minőségi reggelire vágyunk.

Tovább olvasom
Májusi gasztronómiai programok
2018.04.28.
Májusi gasztronómiai programok

Májusban mintha minden program a Pünkösd köré szerveződne, a nagyobb fesztiválok és a kisebb rendezvények is gondosan készülnek a hosszú hétvégére, hogy a májusi napsütéshez a legjobb falatokkal, kortyokkal járuljanak hozzá. Természetesen nem csak ebben a néhány napban érdemes kimozdulni, hiszen csokoládéfesztiváltól, pezsgőligetig számtalan program várja a vendégeket egész májusban.

Tovább olvasom
Csopaki kitérő: VígMolnár Csárda
2018.04.26.
Csopaki kitérő: VígMolnár Csárda

A csárdák nimbuszát alaposan megtépázta az utóbbi hatvan év. A balatoni csárdák esetében sem volt ez másként. De az egynyári német turista számára kínált magyarosch fogások silány minősége szerencsére már - sok helyen - a múlté, és a csárda jelentése lassan-lassan visszanyeri eredeti vendégszerető, vendégmarasztaló voltát.

Tovább olvasom
A varázslatos eper
2018.04.24.
A varázslatos eper

A piros gyümölcsök királynője az ízes, illatos eper, amely nélkül elképzelhetetlen a tavasz, a kora nyár. Bár már február végén a hiperszuperekben ott kelletik magukat a spanyol és görög gyümölcsök, de az igazi mégiscsak az, amikor a helyi piacon jelenik meg a szabadföldi eper, amelynek semmivel össze nem téveszthető aromája és illata van.

Tovább olvasom
A franciák tudnak valamit: Besamel mártás
2018.04.21.
A franciák tudnak valamit: Besamel mártás

A besamel mártás a francia konyha egyik alappillére, az öt „anyamártás” egyike, amely nélkül se a francia, se a magyar konyha nem tud létezni. Az egyszerűségében pazar mártást rengeteg étel krémesítésére, sűrítésére felhasználhatjuk, s valljuk be, besamel nélkül elképzelhetetlen egy jó lasagne.

Tovább olvasom
Ezernyi levél – Millefeuille
2018.04.19.
Ezernyi levél – Millefeuille

A tavaszi, nyári időszakban valahogy jobban szeretjük a könnyed desszerteket és az sem feltétlen baj, ha nem csak a gyomrunkat nem terhelik meg ezek a finomságok, hanem az elkészítésükkel sem kell sokat bajlódni.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7