Receptfeltöltés
Éghajlati övek vonzásában – magyar konyha, japán alapokon
2019.01.18.
Éghajlati övek vonzásában – magyar konyha, japán alapokon

A hévízi Bonvital Wellness & Gastro Hotel aljában található Brix Bistro konyháját múlt hét végén Moldován Viktor séf vette birtokba, aki 12 éve azon dolgozik Japánban, hogy a magyar konyhát a lehető legjobban megismertesse és megszerettesse az ottaniakkal.

Tovább olvasom
Batyuba vele! - tésztába csomagolt ételek
2019.01.16.
Batyuba vele! - tésztába csomagolt ételek

Ravioli, tortellini, wonton, szilvás gombóc, hortobágyi palacsinta, Wellington bélszín, kenyérben sült csülök – számtalan étel, azonos gondolat.

Tovább olvasom
Célegyenesben a magyar csapat!
2019.01.14.
Célegyenesben a magyar csapat!

A Bocuse d’Or világverseny magyar döntőjének nyertese, Pohner Ádám tavaly sikerrel vette az európai selejtezőt és ezzel akkreditálta magát a világdöntőre, amelyet idén január végén rendeznek Lyonban.

Tovább olvasom
Téli kedvencünk: a citrom
2019.01.04.
Téli kedvencünk: a citrom

A téli hónapok igazi gyümölcssztárjai a citrusok, amelyeknek főszezonja novembertől februárig tart. Míg régebben ritkán és viszonylag drágán juthattunk hozzá ezekhez az alapanyagokhoz, ma már előszeretettel fogyasztjuk, használjuk nagyobb mennyiségben is.

Tovább olvasom
Ha január, akkor kocsonya
2019.01.02.
Ha január, akkor kocsonya

A karácsonyi és farsangi időszak között szinte kötelező készíteni, vagy legalább enni egy jó kocsonyát. Ilyenkor általában minden kedvez nekünk: a szezonális disznóvágások, disznótorokból pont megmarad az összes csont, kellő mennyiségű bőr, fül, csülök és az idő is legtöbbször olyan, amelyben könnyen dermednek a tálba porciózott kocsonyák.

Tovább olvasom
A legjobb januári gasztroprogramok
2018.12.30.
A legjobb januári gasztroprogramok

Az ünnepek után sem áll meg az élet, az újév új fesztiválokat tartogat, a klasszikus téli programok között boros, balatoni fesztiválok és disznótorok is találhatók.

Tovább olvasom
Hidegtálak - szilveszterre
2018.12.28.
Hidegtálak - szilveszterre

A karácsonnyal ellentétben a szilveszter sokkal kötetlenebb ünnep. Ilyenkor a legtöbb helyen batyubállal összekapcsolt svédasztalos megoldásban tálalják az ételeket. Akár vendéglátóként, akár vendégként készülünk a szilveszteri ünnepségre, jó tudni: a hidegtál a tökéletes megoldás. 

Tovább olvasom
Gyorsan, minőséget: Sajttál
2018.12.26.
Gyorsan, minőséget: Sajttál

Az ünnepi időszakban sokszor problémát jelent az idő. Annak ellenére vagy éppen azért, mert ez az ünnep a pihenésről is szól, egy-egy váratlan rokoni látogatás vagy baráti vendégség készületlenül érhet minket. Az ilyen esetekre is tökéletes megoldást kínál a sajttál, amelyet sokféle költségvetésből kihozhatunk, rengetegféleképp alakíthatunk.

Tovább olvasom
Milyen desszertekkel ünnepel a világ?
2018.12.22.
Milyen desszertekkel ünnepel a világ?

Amíg nálunk sorra születnek a diós és mákos beiglik, dermed a csokoládémáz a zserbón, a doboz mélyén puhul a mézes, és a kezünk alatt finoman kanyarodik a vaníliás kifli, addig a világ más pontjain hasonló vagy merőben más édességekkel várják az ünnepet.

Tovább olvasom
A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise
2018.12.18.
A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise

A tejszínnel összesütött, aranyló sajt alatt pihenő, vékony krumpliszeletek egészen új értelmet adnak a rakott krumplinak. A burgonyagratin önmagában is kitűnő fogás, de köretként - akár az ünnepi asztalon is – megállja a helyét.

Tovább olvasom
Szakácskönyvet karácsonyra! - második felvonás
2018.12.11.
Szakácskönyvet karácsonyra! - második felvonás

A közeledő ünnep kapcsán egyre többekben merül fel, hogy be kéne szerezni valamilyen jóféle szakácskönyvet. Egyrészt az újabb és újabb ünnepi fogások keresgélése az, ami hajtja a vásárlókat, másrész a szakácskönyv kitűnő ajándék. Az idei szezon könyveire nem lehet kifogásunk, szinte mindenki megtalálja a neki megfelelő könyvet.

Tovább olvasom
Éljen a Nemzetközi Aszú Day!
2018.12.09.
Éljen a Nemzetközi Aszú Day!

Bizony, van ilyen nemzetközi ünnepnap, és már nem is az első! Idén már másodjára ünnepeljük nemzetközi szinten a világ egyik legjobb édes borát.

Tovább olvasom
Szaloncukor, a magyar tradíció
2018.12.05.
Szaloncukor, a magyar tradíció

Bár születés jogán nem magyar találmány a szaloncukor, fogyasztását, elterjedését, az édességhez kötődő tradíciókat figyelembe véve nyugodtan kijelenthetjük: mi magyarok ragaszkodunk egyedül a világon ahhoz, hogy selyempapírba, sztaniolba csomagolt falatnyi édességekkel dekoráljuk a karácsonyfánkat.

Tovább olvasom
Szakácskönyvet karácsonyra!
2018.12.02.
Szakácskönyvet karácsonyra!

A közeledő ünnep kapcsán egyre többekben merül fel, hogy be kéne szerezni valamilyen jóféle szakácskönyvet. Egyrészt az újabb és újabb ünnepi fogások keresgélése az, ami hajtja a vásárlókat, másrész a szakácskönyv kitűnő ajándék. Az idei szezon könyveire nem lehet kifogásunk, szinte mindenki megtalálja a neki megfelelő könyvet. Első merítésünk példányai között főleg a mentesség, az életmódváltás, illetve a tudatos étkezés adott közös vezérfonalat.

Tovább olvasom
Rum nélkül nincs karácsony
2018.12.01.
Rum nélkül nincs karácsony

A rum az ünnepi gasztronómia része. Szinte elengedhetetlen kelléke a forralt, meleg italoknak, ott a helye számos krémlevesben, nem hiányozhat a süteményeinkből sem, és akkor még szót sem ejtettünk a gesztenyés desszertekről.

Tovább olvasom
A legjobb decemberi gasztroprogramok
2018.11.27.
A legjobb decemberi gasztroprogramok

Ugyan a decembert javarészt az adventi vásárok uralják, azért ebben a hónapban is akadnak olyan, tematikus gasztronómiai fesztiválok, amelyekre érdemes ellátogatni.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13