Receptfeltöltés
Brownie variációk
2020.02.24.
Brownie variációk

A brownie egy tökéletes sütemény. Kakaós, gazdag beltartalommal bír, omlós, de nem száraz, könnyen és gyorsan elkészíthető és szinte mindenki szereti.

Tovább olvasom
Az ezüstérem is a miénk az idei stuttgarti szakácsolimpián
2020.02.21.
Az ezüstérem is a miénk az idei stuttgarti szakácsolimpián

Szántó Éva ezüstérmet nyert a 25. IKA Culinary Olympics konyhaművészeti olimpián, azaz a Szakácsolimpián cukrászművészeti kategóriában. A székesfehérvári cukrász 70 centiméter magas, hindu istenséget, Ganésát ábrázoló kompozíciójával lett a második, egy olyan versenyben, amelyen közel 2000 induló vett részt.

Tovább olvasom
20 éves a Príma Konyha magazin
2020.02.19.
20 éves a Príma Konyha magazin

Emlékszik még, hogy mi volt az első nagy kedvence? Hogy mikor és hol szeretett bele a Príma Konyha magazinba? 

Tovább olvasom
Mogyoróvaj, az ikonikus
2020.02.17.
Mogyoróvaj, az ikonikus

A mogyoróvaj a holland és az angolszász gasztronómia megkerülhetetlen eleme, amely sokakból erős ellenérzést vált ki, míg mások szinte rajonganak érte. Mogyoróvajban nincs középút, a földi mogyoróból készített paszta egyszerűen kikényszeríti a döntést: szeretjük vagy gyűlöljük.

Tovább olvasom
Bagel, az amerikai szendvics
2020.02.09.
Bagel, az amerikai szendvics

A bagel ma már egyet jelent az amerikai street fooddal. Egyedi formája igazi emblémává vált, a kerek péksüteménybe rejtve szinte érezzük a krémsajt ízét. A bagel bár igazi amerikai találmány, a györekei mégis Európában találhatók.

Tovább olvasom
Országtorta 2020 – ezek a torták kerültek a döntőbe!
2020.02.07.
Országtorta 2020 – ezek a torták kerültek a döntőbe!

Újra versenyben vannak az ország cukrászai, akik egyedi kreációikkal indultak a 2020-as Magyarország Tortája versenyen. A szakmai zsűri tegnap kóstolt és döntött, már tudni, hogy melyik öt torta közül kerül ki majd a nyertes, amellyel augusztus 20-án megünnepelhetjük Magyarország születésnapját.

Tovább olvasom
Ki képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén?
2020.02.03.
Ki képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén?

A héten zajló SIRHA nemzetközi gasztronómiai szakkiállítás ad idén is otthont a Bocuse d’Or magyar döntőjének. A versenybe szálló séfek nem kis tétért főznek, a legjobb csapat képviseli Magyarországot a kontinensviadalon, 2020 májusában, Tallinban.

Tovább olvasom
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!
2020.01.20.
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!

Bár legtöbben a júniusi, júliusi, augusztusi időszakot tekintik az eltevés, a befőzés klasszikus idejének, a télen fellelhető gyümölcsökből, citrusokból is érdemes eltenni lekvárt, zselét, szörpöt, chutney-t, ki mit kíván ezekből az ízekből átmenteni az ínségesebb időszakokba.

Tovább olvasom
Induljon a házi pékség!
2020.01.15.
Induljon a házi pékség!

Most, hogy megint drágul a kenyér, nem is kis mértékben, megint érdemes elgondolkodni azon, hogy nem-e rentábilisabb megoldás az otthoni kenyérsütés, mint a bolti pékáruk vásárlása. Sok háziasszony tart a kelt tésztával való munkától, holott nem rögvest a legprofibb kemencés, őskovászos kenyérrel kell kezdeni, a házi pékké válásnak vannak fokozatai és módozatai.

Tovább olvasom
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről
2020.01.13.
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről

Kelet-Franciaországban, az Elzászi síkságnak is megvan a maga különleges gasztronómiája. A mezőgazdagságáról híres régió gazdag alapanyag kínálatából nem véletlen, hogy meglehetősen finom és ikonikus fogások születnek.

Tovább olvasom
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital
2020.01.06.
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital

Az év eleji fogadalmaink betartása nem mindig egyszerű. Sokan a beiglimaraton után teljes megvonással büntetik magukat, ahelyett, hogy lassabb, megbízhatóbb életmódváltásba kezdenének.

Tovább olvasom
Hogyan pótoljuk természetes úton a D-vitamint?
2020.01.03.
Hogyan pótoljuk természetes úton a D-vitamint?

A magyar lakosság kiemelten D-vitamin hiányos, ezt már évek óta tudjuk. A pótlás mértékéről és mibenlétéről eltér a szakemberek véleménye, de annyi bizonyos, hogy a téli, szürke hónapokban erősen ajánlott valamilyen módon pótolni a D-vitamint, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk számára.

Tovább olvasom
Kesudió, az egészséges ropogtatnivaló
2019.12.28.
Kesudió, az egészséges ropogtatnivaló

Év elején hajlamosak vagyunk megfogadni, hogy egészségesebben fogunk az elkövetkezőkben étkezni. A teljes életmódváltás remek dolog, ha azonban ennél kisebb léptékekben gondolkozunk, akkor a napközbeni étkezéseink számát, mennyiségét és minőségét vizsgáljuk meg először, és ezen alakítsunk. Ehhez nagyon jó alapot adnak a különféle olajos magvak, köztük a kesudió, amelyet könnyedén beépíthetünk a mindennapjainkba. 

Tovább olvasom
Mértékletes ünneplés
2019.12.22.
Mértékletes ünneplés

A karácsonyi időszakban hajlamosak vagyunk kicsit elengedni a gyeplőt. Igaz, ilyenkor mindenki szeretetnyelve a főzés lesz, a családlátogatások alkalmával elkerülhetetlen a kóstolás, a tányér tisztára törlése. Ennek ellenére, vagy pont ezért, érdemes tudatosan készülni az ünnepi evésekre, hogy a beigli mellett ne a bilagit legyen a legtöbb, amit az év végén fogyasztottunk.

Tovább olvasom
Készítsünk otthon forró csokoládét!
2019.12.09.
Készítsünk otthon forró csokoládét!

A forró csokoládé nem mai találmány, az általunk leggyakrabban desszertként fogyasztott csokoládé legelső és legszentebb megjelenési formája is ez volt, igaz, a maják cukor nélkül, vízzel elkeverve, habosan, jó fűszeresen fogyasztották.

Tovább olvasom
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!
2019.12.06.
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Mikuláskor is a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19