Receptfeltöltés
Karanténkonyha – A tésztasaláta
2020.03.23.
Karanténkonyha – A tésztasaláta

Az utóbbi időszak kormányzati intézkedései és az egyre jobban terjedő vírus mindenkit beterelt a négy fal közé. A nem tervezett családi együttlétekhez a háziasszonyoknak most extra mód hozzá kell járulniuk, a menza gondja szinte minden családban a nyakukba szakadt.

Tovább olvasom
Szerezze be a Príma Konyha magazint otthonról!
2020.03.16.
Szerezze be a Príma Konyha magazint otthonról!

A kialakult helyzetre tekintettel, felhívjuk a figyelmüket, ha nem szeretnének Príma Konyha magazin nélkül maradni, hiszen remek receptek várják önöket, akkor anélkül, hogy ki kellene mozdulniuk az otthonukból!

Tovább olvasom
Az angolok büszkesége, a cheddar
2020.03.16.
Az angolok büszkesége, a cheddar

A cheddar sajt az angol gasztronómia egyik megkerülhetetlen tétele, amire valóban büszkék lehetnek a szigetlakók. A telt ízű, nagyon jó textúrájú sajt rendkívül széles választékában biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Tovább olvasom
150 éves az Auguszt cukrászda
2020.03.13.
150 éves az Auguszt cukrászda

Ebben az évben, pontosabban május elején lesz 150 éve, hogy Auguszt Elek megalapította az Auguszt cukárszdát. Az igazán kerek évforduló nem csupán egyetlen ünnepi pillanatot érdemel, éppen ezért Auguszt Ibolya és József a 2020-as évben a Fény utcai cukrászdában számos módon megemlékeznek majd az alapításról.

Tovább olvasom
Ánizs, illatos és egészséges
2020.03.04.
Ánizs, illatos és egészséges

A fűszerek között az egyik legmegosztóbb, édeskés illata sokak számára vonzó, míg mások számára egyértelmű figyelmeztetés: ánizzsal van dolguk!

Tovább olvasom
Brownie variációk
2020.02.24.
Brownie variációk

A brownie egy tökéletes sütemény. Kakaós, gazdag beltartalommal bír, omlós, de nem száraz, könnyen és gyorsan elkészíthető és szinte mindenki szereti.

Tovább olvasom
Az ezüstérem is a miénk az idei stuttgarti szakácsolimpián
2020.02.21.
Az ezüstérem is a miénk az idei stuttgarti szakácsolimpián

Szántó Éva ezüstérmet nyert a 25. IKA Culinary Olympics konyhaművészeti olimpián, azaz a Szakácsolimpián cukrászművészeti kategóriában. A székesfehérvári cukrász 70 centiméter magas, hindu istenséget, Ganésát ábrázoló kompozíciójával lett a második, egy olyan versenyben, amelyen közel 2000 induló vett részt.

Tovább olvasom
20 éves a Príma Konyha magazin
2020.02.19.
20 éves a Príma Konyha magazin

Emlékszik még, hogy mi volt az első nagy kedvence? Hogy mikor és hol szeretett bele a Príma Konyha magazinba? 

Tovább olvasom
Mogyoróvaj, az ikonikus
2020.02.17.
Mogyoróvaj, az ikonikus

A mogyoróvaj a holland és az angolszász gasztronómia megkerülhetetlen eleme, amely sokakból erős ellenérzést vált ki, míg mások szinte rajonganak érte. Mogyoróvajban nincs középút, a földi mogyoróból készített paszta egyszerűen kikényszeríti a döntést: szeretjük vagy gyűlöljük.

Tovább olvasom
Bagel, az amerikai szendvics
2020.02.09.
Bagel, az amerikai szendvics

A bagel ma már egyet jelent az amerikai street fooddal. Egyedi formája igazi emblémává vált, a kerek péksüteménybe rejtve szinte érezzük a krémsajt ízét. A bagel bár igazi amerikai találmány, a györekei mégis Európában találhatók.

Tovább olvasom
Országtorta 2020 – ezek a torták kerültek a döntőbe!
2020.02.07.
Országtorta 2020 – ezek a torták kerültek a döntőbe!

Újra versenyben vannak az ország cukrászai, akik egyedi kreációikkal indultak a 2020-as Magyarország Tortája versenyen. A szakmai zsűri tegnap kóstolt és döntött, már tudni, hogy melyik öt torta közül kerül ki majd a nyertes, amellyel augusztus 20-án megünnepelhetjük Magyarország születésnapját.

Tovább olvasom
Ki képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén?
2020.02.03.
Ki képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai döntőjén?

A héten zajló SIRHA nemzetközi gasztronómiai szakkiállítás ad idén is otthont a Bocuse d’Or magyar döntőjének. A versenybe szálló séfek nem kis tétért főznek, a legjobb csapat képviseli Magyarországot a kontinensviadalon, 2020 májusában, Tallinban.

Tovább olvasom
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!
2020.01.20.
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!

Bár legtöbben a júniusi, júliusi, augusztusi időszakot tekintik az eltevés, a befőzés klasszikus idejének, a télen fellelhető gyümölcsökből, citrusokból is érdemes eltenni lekvárt, zselét, szörpöt, chutney-t, ki mit kíván ezekből az ízekből átmenteni az ínségesebb időszakokba.

Tovább olvasom
Induljon a házi pékség!
2020.01.15.
Induljon a házi pékség!

Most, hogy megint drágul a kenyér, nem is kis mértékben, megint érdemes elgondolkodni azon, hogy nem-e rentábilisabb megoldás az otthoni kenyérsütés, mint a bolti pékáruk vásárlása. Sok háziasszony tart a kelt tésztával való munkától, holott nem rögvest a legprofibb kemencés, őskovászos kenyérrel kell kezdeni, a házi pékké válásnak vannak fokozatai és módozatai.

Tovább olvasom
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről
2020.01.13.
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről

Kelet-Franciaországban, az Elzászi síkságnak is megvan a maga különleges gasztronómiája. A mezőgazdagságáról híres régió gazdag alapanyag kínálatából nem véletlen, hogy meglehetősen finom és ikonikus fogások születnek.

Tovább olvasom
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital
2020.01.06.
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital

Az év eleji fogadalmaink betartása nem mindig egyszerű. Sokan a beiglimaraton után teljes megvonással büntetik magukat, ahelyett, hogy lassabb, megbízhatóbb életmódváltásba kezdenének.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20