Receptfeltöltés
Negyedik típusú találkozás a csokoládéval: Megérkezett a ruby!
2018.09.19.
Negyedik típusú találkozás a csokoládéval: Megérkezett a ruby!

Az utóbbi hónapokban mindenkit lázban tart a rózsaszín csokoládé, amely lassan, de biztosan megjelenik a világ összes piacán. Az étcsokoládé, a tejcsokoládé és a fehér csokoládé után itt a ruby, azaz a rubint színű csokoládé.

Tovább olvasom
A jó grízes tészta
2018.09.17.
A jó grízes tészta

A tésztás tészta klasszikus hó végi étel, de nem csak akkor érdemes készíteni, amikor már üres a kamra. A grízes tészta egy-egy kiadósabb raguleves után tökéletes második fogás, akár sósan, akár édesen kínáljuk.

Tovább olvasom
Gulyásleves, a hungarikum
2018.09.15.
Gulyásleves, a hungarikum

A raguleveseink közül talán a legelterjedtebb és legkedveltebb, amelyhez számtalan receptet találni, és amelyre minden családnak megvan a maga saját receptje.

Tovább olvasom
Süssünk otthon langallót!
2018.09.13.
Süssünk otthon langallót!

A kenyérlángos, azaz langalló vagy más néven töki pompos elmaradhatatlan fogása a fesztiváloknak, nagyobb rendezvényeknek. A gazdag feltéttel, tejföllel, fokhagymával, húsos szalonnával ízesített, sós kelt tésztát szerencsére nem csak a kemence adja, otthon, konyhai körülmények között is nagyon finom példányokat süthetünk.

Tovább olvasom
Egészségesek-e a diákcsemegék?
2018.09.10.
Egészségesek-e a diákcsemegék?

Ha ősz, akkor diákcsemege, de nagyon nem mindegy, hogy mit ropogtatnak a gyerekeink a szünetben, milyen egészséges nassolni valóval ütik el az éhüket két étkezés között. A diákkcsemegék minőségét vizsgálta a Nébih.

Tovább olvasom
Édes, gazdag és ellenállhatatlan: a Liège-i gofri
2018.09.07.
Édes, gazdag és ellenállhatatlan: a Liège-i gofri

A belga gofri fogalom, leggyakrabban az édes, könnyed brüsszeli gofrit tartják az etalonnak ebben a műfajban, holott Belgium déli részén, Liège-be készülő gofri szintén megérdemli a méltatást.

Tovább olvasom
Hangolódunk az őszre a marokkói gasztronómiával
2018.09.05.
Hangolódunk az őszre a marokkói gasztronómiával

A csípős őszi napok közeledtével változik a konyha képe, a könnyed, nyári fogások helyét átveszik a fűszeresebb, tartalmasabb ételek. A késő nyári, kora őszi időszakhoz nagyon jól illik a marokkói konyha, változatos és izgalmas alapanyagaival és gazdag fűszerkeverékeivel.

Tovább olvasom
Süssünk kürtőskalácsot!
2018.09.01.
Süssünk kürtőskalácsot!

A készülő kürtőskalács illata szinte mindenkinél azonnal kiváltja a pavlovi reflexet, a karamellizálódó cukor, a sülő édes kelt tészta ellenállhatatlan elegye vonzza az embert.

Tovább olvasom
A legjobb szeptemberi gasztrofesztiválok
2018.08.30.
A legjobb szeptemberi gasztrofesztiválok

Országszerte rendkívül gazdag programmal indul az ősz. Már az első szeptemberi hétvégén belecsapunk a lecsóba és hó végéig tartanak a tartalmas programokkal tarkított tematikus gasztronómiai fesztiválok, amelyek közül a szerintünk legizgalmasabbakat válogattuk ki olvasóink számára.

Tovább olvasom
Gin, az örök kedvenc
2018.08.25.
Gin, az örök kedvenc

A gin évszázadok óta igen kedvelt párlat, amelyet számtalan koktél alapanyagaként is felhasználtak és felhasználnak a mai napig. A gin divatja ugyanis örök, a régi kedvencek mellett újabb és újabb italok alapját képezi ez a boróka alapú szesz.

Tovább olvasom
Igazi hungarikum, de nem egészen úgy, ahogy gondoljuk: Rákóczi túrós
2018.08.23.
Igazi hungarikum, de nem egészen úgy, ahogy gondoljuk: Rákóczi túrós

Még mindig tartja magát az a tetszetős tévhit, hogy ez a baracklekvárral készített, túróban gazdag sütemény II. Rákoczi Ferenc fejedelem kedvence volt. Könnyű  elképzelni, ahogy annyi más sütemény esetében, itt is egy ügybuzgó cukrász alkotta meg a legkedveltebb alapanyagokból a tökéletes desszertet, de nem, a Rákóczi túrós nem ezekkel a süteményekkel rokon. Sokkal több köze van a Doboshoz, a Sacherhez vagy a Gundel palacsintához, ahol az alkotó neve örökítődött meg a születő desszertben.

Tovább olvasom
Gerslit a konyhába!
2018.08.21.
Gerslit a konyhába!

A hántolt árpa, azaz az árpagyöngy vagy más néven gersli levesbetétként, köretként, töltelékként és főételként is megállja a helyét a konyhánkban, könnyű beleszeretni, hiszen elkészítése egyszerű, állaga, textúrája pedig rendkívül izgalmas.

Tovább olvasom
Joghurt, az egészséges
2018.08.15.
Joghurt, az egészséges

Könnyű nyári levesekhez, salátákhoz ideális partner a joghurt. A krémes, gazdag tejterméket felhasználása természetesen ennél jóval szélesebb, a joghurttal kitűnően behabarhatjuk a nyári főzelékeket, lazíthatjuk a piskótáinkat, kerekké tehetjük a túrótortánkat. A joghurtot önmagában is érdemes fogyasztani, esetleg friss gyümölccsel vagy görögösen, azaz mézzel és tört dióval elkészítve.

Tovább olvasom
A franciák tudnak valamit: Hollandi mártás
2018.08.13.
A franciák tudnak valamit: Hollandi mártás

A francia alapmártások között helyt foglaló hollandi mártás igazi klasszikus, amelyet tojás- és halételekhez, valamit zöldségekhez kínálnak leggyakrabban. Az elkészítése igényel némi szakértelmet, de a hollandi mártás megéri a fáradozást, elképesztően selymes állagával, krémességével teljessé teszi a fogásokat.

Tovább olvasom
A tojásos reggelik koronázatlan királya: Eggs Benedict
2018.08.11.
A tojásos reggelik koronázatlan királya: Eggs Benedict

Egy jól elkészített Eggs Benedict akár egy egész étterem, bisztró, reggeliző mibenlétét meghatározhatja, igazi zászlóshajó, amely a tisztességgel elkészített, igényes reggelik üzenetét hordozza.

Tovább olvasom
Négy hely a Balaton északi partján, ahova feltétlen el kell menni
2018.08.09.
Négy hely a Balaton északi partján, ahova feltétlen el kell menni

A balatoni nyár elengedhetetlen része, hogy a barátokkal vagy a családdal jókat együnk. Tehetjük mindezt a nyaralóban, a strandbüféknél vagy az egyre igényesebb és szélesebb palettán mozgó vendéglátóhelyek egyikében.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10