Receptfeltöltés
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!
2020.01.20.
Nem csak a nyár gyümölcseit lehet eltenni!

Bár legtöbben a júniusi, júliusi, augusztusi időszakot tekintik az eltevés, a befőzés klasszikus idejének, a télen fellelhető gyümölcsökből, citrusokból is érdemes eltenni lekvárt, zselét, szörpöt, chutney-t, ki mit kíván ezekből az ízekből átmenteni az ínségesebb időszakokba.

Tovább olvasom
Induljon a házi pékség!
2020.01.15.
Induljon a házi pékség!

Most, hogy megint drágul a kenyér, nem is kis mértékben, megint érdemes elgondolkodni azon, hogy nem-e rentábilisabb megoldás az otthoni kenyérsütés, mint a bolti pékáruk vásárlása. Sok háziasszony tart a kelt tésztával való munkától, holott nem rögvest a legprofibb kemencés, őskovászos kenyérrel kell kezdeni, a házi pékké válásnak vannak fokozatai és módozatai.

Tovább olvasom
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről
2020.01.13.
Elzászi kuglóf, finomság a Rajna vidékéről

Kelet-Franciaországban, az Elzászi síkságnak is megvan a maga különleges gasztronómiája. A mezőgazdagságáról híres régió gazdag alapanyag kínálatából nem véletlen, hogy meglehetősen finom és ikonikus fogások születnek.

Tovább olvasom
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital
2020.01.06.
Smoothie: könnyen elkészíthető, egészséges reggeli ital

Az év eleji fogadalmaink betartása nem mindig egyszerű. Sokan a beiglimaraton után teljes megvonással büntetik magukat, ahelyett, hogy lassabb, megbízhatóbb életmódváltásba kezdenének.

Tovább olvasom
Hogyan pótoljuk természetes úton a D-vitamint?
2020.01.03.
Hogyan pótoljuk természetes úton a D-vitamint?

A magyar lakosság kiemelten D-vitamin hiányos, ezt már évek óta tudjuk. A pótlás mértékéről és mibenlétéről eltér a szakemberek véleménye, de annyi bizonyos, hogy a téli, szürke hónapokban erősen ajánlott valamilyen módon pótolni a D-vitamint, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk számára.

Tovább olvasom
Kesudió, az egészséges ropogtatnivaló
2019.12.28.
Kesudió, az egészséges ropogtatnivaló

Év elején hajlamosak vagyunk megfogadni, hogy egészségesebben fogunk az elkövetkezőkben étkezni. A teljes életmódváltás remek dolog, ha azonban ennél kisebb léptékekben gondolkozunk, akkor a napközbeni étkezéseink számát, mennyiségét és minőségét vizsgáljuk meg először, és ezen alakítsunk. Ehhez nagyon jó alapot adnak a különféle olajos magvak, köztük a kesudió, amelyet könnyedén beépíthetünk a mindennapjainkba. 

Tovább olvasom
Mértékletes ünneplés
2019.12.22.
Mértékletes ünneplés

A karácsonyi időszakban hajlamosak vagyunk kicsit elengedni a gyeplőt. Igaz, ilyenkor mindenki szeretetnyelve a főzés lesz, a családlátogatások alkalmával elkerülhetetlen a kóstolás, a tányér tisztára törlése. Ennek ellenére, vagy pont ezért, érdemes tudatosan készülni az ünnepi evésekre, hogy a beigli mellett ne a bilagit legyen a legtöbb, amit az év végén fogyasztottunk.

Tovább olvasom
Készítsünk otthon forró csokoládét!
2019.12.09.
Készítsünk otthon forró csokoládét!

A forró csokoládé nem mai találmány, az általunk leggyakrabban desszertként fogyasztott csokoládé legelső és legszentebb megjelenési formája is ez volt, igaz, a maják cukor nélkül, vízzel elkeverve, habosan, jó fűszeresen fogyasztották.

Tovább olvasom
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!
2019.12.06.
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Mikuláskor is a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Tovább olvasom
Teázzunk!
2019.12.02.
Teázzunk!

A hideg téli időszakban nincs is jobb, mint főzni egy jó kis teát, és azt kortyolgatva átmelegedni. De vajon tudjuk-e, hogy milyen teát szeretünk? Főzzük-e vagy bőven elég, ha felöntjük? Tea-e a gyümölcs alapú ital, illetve egészségesebb-e a zöld tea, mint a fekete?

Tovább olvasom
Buddha-tálak: látványos és egészséges fogások
2019.11.25.
Buddha-tálak: látványos és egészséges fogások

Az utóbbi időben egyre többet hallani a Buddha-tálakról. A színes, számtalan alapanyagot felvonultató, mutatós tálalású edények beltartalmát mi magunk is könnyedén összeállíthatjuk, ha tisztában vagyunk a Buddha-tálak alapvető elveivel. Ha pedig már tudjuk, hogy hogyan hozzunk létre ilyen egyensúlyi tálakat, akkor – az ázsiai vonal mintájára – akár olaszos, spanyolos vagy épp magyaros Buddha-tálakat is alkothatunk.

Tovább olvasom
Ünnepeljük Egri Bikavérrel a karácsonyt!
2019.11.18.
Ünnepeljük Egri Bikavérrel a karácsonyt!

Az ünnepi menü kifundálása mellett mindig komoly fejtörést okoz a menü fogásaihoz passzoló bor kiválasztása. A kiemelt fontosságú vacsorán, az ünnephez kacsolódó családi, baráti eseményeken érdemes biztosra menni, és olyan bort választani, ami a tradicionális magyar ünnepi fogásokkal és a nemzetközi konyha karácsonyi ételeivel is jól muzsikál. Ilyen az Egri Bikavér.

Tovább olvasom
Mostantól hungarikum a Dobos torta!
2019.11.09.
Mostantól hungarikum a Dobos torta!

A hét elején végre valódi hungarikummá vált a Dobos torta. Igaz, hogy eddig sem volt kérdéses, hogy a Dobos C. József által alkotott emblematikus sütemény a magyar gasztronómia, a magyar cukrászat egyik valóban kiemelkedő alkotása, azonban hivatalosan most ismerték el hungarikumként.

Tovább olvasom
Megérkeztek a PICK Friss hús termékek
2019.11.07.
Megérkeztek a PICK Friss hús termékek

Jól látszik, hogy az utóbbi években a magyar fogyasztók számára előtérbe kerültek a minőségi alapanyagok, a tudatos táplálkozásnak köszönhetően jóval nagyobb hangsúly helyeződik – a mennyiség helyett – a minőségi élelmiszerekre.

Tovább olvasom
Tálba töltött téli hangulat: zeller
2019.11.03.
Tálba töltött téli hangulat: zeller

A téli szezon zöldségei között meglepően jól megbújik egy viszonylag nagy gyökérzöldség, a zeller. A zellergumót legtöbbször csak a leveseink ízesítéséhez használjuk, annak ellenére, hogy a salátától, a levesen át egészen a desszertekig bezárólag nagyon sok finomság készíthető belőle, vele.

Tovább olvasom
Pincejárat - igazi borélmény Budafokon, novemberben is
2019.10.27.
Pincejárat - igazi borélmény Budafokon, novemberben is

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19