Receptfeltöltés
Kinek a Márton nap, kinek a Hálaadás
2018.11.17.
Kinek a Márton nap, kinek a Hálaadás

Mind a Márton nap, mind a Hálaadás a bőséges termés ünnepe, a betakarítási idény végét jelentő vigasság. Az amerikaiak ünnepe egészen a XVII. század első harmadáig vezethető vissza, amikor az angol puritánok a tél közepén megérkeztek, majd letelepedtek az Újvilágban, de az ismeretlen vidék kegyetlen volt hozzájuk, mire kitavaszodott sokuk meghalt. Ám ekkor nem várt segítséget kaptak az itt élő indiánoktól, a wampanoag-októl, akik megmutatták nekik, hogy hogyan boldoguljanak új hazájukban. Az eredmény nem is maradt el, bőséges terméssel zárták az idényt, amelyet egy nagy hálaadó vacsorával ünnepeltek meg, amire a helyi indián közösség tagjait is meginvitálták.

Tovább olvasom
Kedvencek a konyhából: Csirkepaprikás, paprikás csirke
2018.11.13.
Kedvencek a konyhából: Csirkepaprikás, paprikás csirke

A magyar háztartások egyik kedvelt fogása a paprikás csirke, vagy más néven csirkepaprikás, amelyhez a legtöbb esetben frissen főtt galuska és némi savanyú vagy uborkasaláta dukál.

Tovább olvasom
Ízlésekről lehet vitatkozni, de a minőségről nem
2018.11.11.
Ízlésekről lehet vitatkozni, de a minőségről nem

A héten különleges sajtótájékoztatón vehetett részt az ország néhány kiemelt, gasztronómiával foglalkozó orgánuma. Az ALDI Magyarország ugyanis egy - a cég életében mindennapos - kóstolóra hívta meg a szakújságírókat, ahol megtekinthették a munkafolyamatot, valamint találkozhattak az élelmiszerlánc azon munkatársaival, akik egy-egy termékcsoportért felelnek.

Tovább olvasom
Maradék nélkül – tegyünk az élelmiszerpazarlás ellen!
2018.11.09.
Maradék nélkül – tegyünk az élelmiszerpazarlás ellen!

Nem lehet elég korán kezdeni a tudatos fogyasztók nevelését. Az iskolás korosztály számára közérthető módon, gyakorlati példákon keresztül megmutatható, hogy mit jelent az élelmiszerpazarlás és az is, hogy ez ellen hogyan tehetnek ők, a saját családjukon belül.

Tovább olvasom
Zabkása, egészséges reggeli nem csak a téli hónapokban
2018.11.07.
Zabkása, egészséges reggeli nem csak a téli hónapokban

Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak a magyar konyhákban is a különféle zabkásák. Az instant, ízesített változatoknak köszönhetően már különösebb előkészületeket sem kell tennünk ahhoz, hogy zabpehelyből meleg és ízletes reggelit készítsünk magunknak.

Tovább olvasom
Palacsintatorta
2018.11.05.
Palacsintatorta

A palacsintából számtalan önálló étel, desszert készíthető. A sós ízvilágú hortobágyi palacsinta mellett, többek között túrós sült palacsinta, Gundel palacsinta vagy palacsintatorta is lehet belőle.

Tovább olvasom
A franciák tudnak valamit: Paradicsommártás
2018.11.03.
A franciák tudnak valamit: Paradicsommártás

Az öt francia alapmártás, más néven anyamártás egyike a paradicsommártás, amely az olasz gasztronómiában és a magyar háziasszonyok konyháiban is igen nagy népszerűségnek örvend. Nem véletlenül.

Tovább olvasom
Őszi hétvégére: Töltött csirke
2018.11.01.
Őszi hétvégére: Töltött csirke

A családi ebédek kedvelt fogása a töltött csirke, amely nem csak mutatós, hanem a tölteléknek hála meglehetősen kiadós is. Az őszi időszakban jöhetnek az almával, szilvával vagy gesztenyével töltött szárnyasok, de alapvetően csak a képzeletünk szab határt ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
A legizgalmasabb novemberi gasztroprogramok
2018.10.28.
A legizgalmasabb novemberi gasztroprogramok

A csípős kora téli időben már nem csak a borok, hanem a hozzájuk kapcsolódó falatok is vonzzák a fesztiválokra látogatókat. A novemberi kínálatban találhatunk számtalan libatort, lesz mangalica fesztivál, egy izgalmas, fekete ételeket felvonultató rendezvény, és a 100 éves Gellért is várja a vele ünneplőket.

Tovább olvasom
Látványos és egyszerű: Márványtorta, zebrasüti
2018.10.26.
Látványos és egyszerű: Márványtorta, zebrasüti
Tovább olvasom
Angol módra: ötórai tea
2018.10.24.
Angol módra: ötórai tea

Az őszi hűvös délutánokon, kora esti órákban nincs is jobb, mint egy csésze vagy akár egy bögre tea, amihez már csak egy falatnyi szendvicsre, egy kis muffinra, egy-két pogácsára vagy néhány vajas kekszre van szükségünk, és kész is teadélután.

Tovább olvasom
Egészséges őszi ételek, alapanyagok
2018.10.22.
Egészséges őszi ételek, alapanyagok

Az ősz érkeztével a tartalmasabb, melengető ételek kerülnek előtérbe. A szervezet kívánja a magasabb kalóriatartalmú fogásokat, de tudatos étkezéssel kivédhetők a télire felszedett kilók.

Tovább olvasom
Panírozzunk okosan!
2018.10.20.
Panírozzunk okosan!

A panírozott ételek a magyar konyha legkedveltebb fogásai közé tartoznak. Nem véletlen tartja magát a nézet, hogy egy magyar háztartásban az is előfordulhat, hogy a panírt is kirántják. A panírozással nagyon sokat dobhatunk az ételeinken, hiszen nem csak hőkezeljük az így előkészített fogást, hanem a panír extra textúrát, plusz ízt is jelent.

Tovább olvasom
Café Delion Bistro – Századelői, békés hangulat a pezsgő belvárosban
2018.10.18.
Café Delion Bistro – Századelői, békés hangulat a pezsgő belvárosban

A Ráday utca patinás részén vár ránk a Café Delion Bistro. Otthonos, nagypolgári enteriőrjében hamar úgy érezhetjük, mintha a nagymama vagy egy kedves nagynéni meghívásának tennénk eleget, és máris a családi ebédek oldott, de emelkedett hangulatában ülünk asztalhoz.

Tovább olvasom
Ne törődjél semmivel, egyél tojást kiflivel!
2018.10.16.
Ne törődjél semmivel, egyél tojást kiflivel!

Idén huszadjára ünnepli a világ az oly sokáig szégyenpadra kényszerített tojást. A 20. század utolsó harmadában mumussá tett élelmiszert szerencsére már sikerült rehabilitálni, de jó lenne, ha a tojásfogyasztásunkat tovább növelnénk.

Tovább olvasom
160 éves a Gerbeaud cukrászda
2018.10.15.
160 éves a Gerbeaud cukrászda

Vasárnap volt 160 éve, hogy Kugler Henrik a Gizella téren megnyitotta híres-neves cukrászatát, amelyet 1884-ben vett át tőle Emile Gerbeaud és tett valóban halhatatlan intézménnyé.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12