Receptfeltöltés
Készítsünk otthon forró csokoládét!
2019.12.09.
Készítsünk otthon forró csokoládét!

A forró csokoládé nem mai találmány, az általunk leggyakrabban desszertként fogyasztott csokoládé legelső és legszentebb megjelenési formája is ez volt, igaz, a maják cukor nélkül, vízzel elkeverve, habosan, jó fűszeresen fogyasztották.

Tovább olvasom
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!
2019.12.06.
Decemberben is vár mindenkit a Budafoki Pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Mikuláskor is a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Tovább olvasom
Teázzunk!
2019.12.02.
Teázzunk!

A hideg téli időszakban nincs is jobb, mint főzni egy jó kis teát, és azt kortyolgatva átmelegedni. De vajon tudjuk-e, hogy milyen teát szeretünk? Főzzük-e vagy bőven elég, ha felöntjük? Tea-e a gyümölcs alapú ital, illetve egészségesebb-e a zöld tea, mint a fekete?

Tovább olvasom
Buddha-tálak: látványos és egészséges fogások
2019.11.25.
Buddha-tálak: látványos és egészséges fogások

Az utóbbi időben egyre többet hallani a Buddha-tálakról. A színes, számtalan alapanyagot felvonultató, mutatós tálalású edények beltartalmát mi magunk is könnyedén összeállíthatjuk, ha tisztában vagyunk a Buddha-tálak alapvető elveivel. Ha pedig már tudjuk, hogy hogyan hozzunk létre ilyen egyensúlyi tálakat, akkor – az ázsiai vonal mintájára – akár olaszos, spanyolos vagy épp magyaros Buddha-tálakat is alkothatunk.

Tovább olvasom
Ünnepeljük Egri Bikavérrel a karácsonyt!
2019.11.18.
Ünnepeljük Egri Bikavérrel a karácsonyt!

Az ünnepi menü kifundálása mellett mindig komoly fejtörést okoz a menü fogásaihoz passzoló bor kiválasztása. A kiemelt fontosságú vacsorán, az ünnephez kacsolódó családi, baráti eseményeken érdemes biztosra menni, és olyan bort választani, ami a tradicionális magyar ünnepi fogásokkal és a nemzetközi konyha karácsonyi ételeivel is jól muzsikál. Ilyen az Egri Bikavér.

Tovább olvasom
Mostantól hungarikum a Dobos torta!
2019.11.09.
Mostantól hungarikum a Dobos torta!

A hét elején végre valódi hungarikummá vált a Dobos torta. Igaz, hogy eddig sem volt kérdéses, hogy a Dobos C. József által alkotott emblematikus sütemény a magyar gasztronómia, a magyar cukrászat egyik valóban kiemelkedő alkotása, azonban hivatalosan most ismerték el hungarikumként.

Tovább olvasom
Megérkeztek a PICK Friss hús termékek
2019.11.07.
Megérkeztek a PICK Friss hús termékek

Jól látszik, hogy az utóbbi években a magyar fogyasztók számára előtérbe kerültek a minőségi alapanyagok, a tudatos táplálkozásnak köszönhetően jóval nagyobb hangsúly helyeződik – a mennyiség helyett – a minőségi élelmiszerekre.

Tovább olvasom
Tálba töltött téli hangulat: zeller
2019.11.03.
Tálba töltött téli hangulat: zeller

A téli szezon zöldségei között meglepően jól megbújik egy viszonylag nagy gyökérzöldség, a zeller. A zellergumót legtöbbször csak a leveseink ízesítéséhez használjuk, annak ellenére, hogy a salátától, a levesen át egészen a desszertekig bezárólag nagyon sok finomság készíthető belőle, vele.

Tovább olvasom
Pincejárat - igazi borélmény Budafokon, novemberben is
2019.10.27.
Pincejárat - igazi borélmény Budafokon, novemberben is

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Tovább olvasom
Curry, a fűszerekbe zárt India
2019.10.19.
Curry, a fűszerekbe zárt India

A curryt sokszor helytelenül egyetlen fűszernek gondoljuk, holott az általunk ismert masala, azaz keverék összetevői közül csupán egyetlen egy a – se színével, se ízében – igazán nem meghatározó currylevél, amely a nevét adja a sokféle, de hasonló alapokon nyugvó keverékeknek.

Tovább olvasom
Hogyan használjuk fel a pesztót?
2019.10.12.
Hogyan használjuk fel a pesztót?

A pesztóban rejlő sokszínűséget már felmértük a készítés oldaláról, láthattuk, hogy a klasszikus, bazsalikomos pesztó tulajdonképpen csak egy jó bemutatkozása ennek a mártásnak, szósznak, amit – az alapanyagok ismeretében – mi magunk is kedvünkre alakíthatunk.

Tovább olvasom
Készítsünk pesztót!
2019.10.06.
Készítsünk pesztót!

A pesztó az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, ami nem is csoda, hiszen ez a boltban kapható, illetve otthon is könnyedén elkészíthető, krémes, fűszeres mártás számtalan módon felhasználható.

Tovább olvasom
Októberben is Budafoki pincejárat!
2019.09.30.
Októberben is Budafoki pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Az ősz igazi arcával jelentkező októberi Pincejáraton a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Tovább olvasom
Itt vannak az október legizgalmasabb gasztroprogramjai
2019.09.27.
Itt vannak az október legizgalmasabb gasztroprogramjai

Az október igazán izgalmasnak ígérkezik, az ország szinte minden pontján készülnek a szép őszi díszletek között tartandó eseményekre.

Tovább olvasom
Tópart Étterem: a balatoni hangulat esszenciája
2019.09.24.
Tópart Étterem: a balatoni hangulat esszenciája

A nyár végi Balatonnak van valami magával ragadó, semmivel össze nem téveszthető varázsa. Amikor a tó már nyugodt, a partját - a zsizsegő nyaralók helyett - a kissé fáradt, de még meglepő erőben lévő napsütés bitorolja, a tiszta, őszi időben minden kicsit megpihenni látszik, mintha a természet egy nagy, mély levegőt venne.

Tovább olvasom
Blondie, a gazdag szőke
2019.09.20.
Blondie, a gazdag szőke

A blondie nem más, mint a méltán népszerű brownie unokatestvére. A gazdag tésztájú, tömör süti régebbi múltra tekint vissza, mint csokoládéval, kakaóporral készített társa, mégis annak árnyékában él, holott nagyon finom, könnyen elkészíthető és jól variálható sütemény.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19