Receptfeltöltés
Hogyan használjuk fel a pesztót?
2019.10.12.
Hogyan használjuk fel a pesztót?

A pesztóban rejlő sokszínűséget már felmértük a készítés oldaláról, láthattuk, hogy a klasszikus, bazsalikomos pesztó tulajdonképpen csak egy jó bemutatkozása ennek a mártásnak, szósznak, amit – az alapanyagok ismeretében – mi magunk is kedvünkre alakíthatunk.

Tovább olvasom
Készítsünk pesztót!
2019.10.06.
Készítsünk pesztót!

A pesztó az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, ami nem is csoda, hiszen ez a boltban kapható, illetve otthon is könnyedén elkészíthető, krémes, fűszeres mártás számtalan módon felhasználható.

Tovább olvasom
Októberben is Budafoki pincejárat!
2019.09.30.
Októberben is Budafoki pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Az ősz igazi arcával jelentkező októberi Pincejáraton a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Tovább olvasom
Itt vannak az október legizgalmasabb gasztroprogramjai
2019.09.27.
Itt vannak az október legizgalmasabb gasztroprogramjai

Az október igazán izgalmasnak ígérkezik, az ország szinte minden pontján készülnek a szép őszi díszletek között tartandó eseményekre.

Tovább olvasom
Tópart Étterem: a balatoni hangulat esszenciája
2019.09.24.
Tópart Étterem: a balatoni hangulat esszenciája

A nyár végi Balatonnak van valami magával ragadó, semmivel össze nem téveszthető varázsa. Amikor a tó már nyugodt, a partját - a zsizsegő nyaralók helyett - a kissé fáradt, de még meglepő erőben lévő napsütés bitorolja, a tiszta, őszi időben minden kicsit megpihenni látszik, mintha a természet egy nagy, mély levegőt venne.

Tovább olvasom
Blondie, a gazdag szőke
2019.09.20.
Blondie, a gazdag szőke

A blondie nem más, mint a méltán népszerű brownie unokatestvére. A gazdag tésztájú, tömör süti régebbi múltra tekint vissza, mint csokoládéval, kakaóporral készített társa, mégis annak árnyékában él, holott nagyon finom, könnyen elkészíthető és jól variálható sütemény.

Tovább olvasom
Egyéjszakás kaland: a főzés nélküli zabkása
2019.09.17.
Egyéjszakás kaland: a főzés nélküli zabkása

Az utóbbi években egyre nagyobb sláger a zabkása, amelyet nem csak reggeliként, hanem akár desszert helyett is fogyaszthatunk. A zabkásának azonban van egy hátulütője: időt vesz el a reggelünkből, a nagy rohanásban nem mindig érünk rá a láng felett kavargatni a püffögő kását, majd megvárni, amíg fogyaszthatóra hűl.

Tovább olvasom
Folyékony arany – mese Tokajról
2019.09.13.
Folyékony arany – mese Tokajról

Szép, jó ritmusú, finoman andalító és egyben kijózanító, de egyáltalán nem szájbarágós filmet forgatott Almási Tamás a tokaji borvidékről. A Folyékony arany mese a reményről, a hitről, a kitartásról, az alázatról, egy olyan mese, amiben a nagy évjáratnak számító aszú maga a Szent Grál, a Nirvana, amelynek megszerzésére, elérésére minden helyi borász törekszik, de az oda vezető út hosszú, rögös, és még a sokat megélt borászok számára is pont ugyanolyan ritka áldás, mint a városból kiköltözött, romantikus álmokat kergető, kezdő borászoknak.

Tovább olvasom
Főszerepben az árpagyöngy, azaz elérkezett a ricset ideje
2019.09.10.
Főszerepben az árpagyöngy, azaz elérkezett a ricset ideje

A hűvösebb idő érkeztével előtérbe kerülnek a laktató, tartalmas egytálételek, amelyeknél már az sem baj, ha tovább üzemel a sütő a megszokottnál. Az ilyen gazdag fogások alfája a sólet, amelynek árpagyöngyből készített változata is létezik, a ricset.

Tovább olvasom
Oktoberfest, a szeptember végi sörünnep
2019.09.06.
Oktoberfest, a szeptember végi sörünnep

A több mint két hetes Oktoberfest Bajorország sörünnepe, amely nem más, mint egy szeptember végétől október első hétvégéig tartó törtetlen dínom-dánom. Az Oktoberfest nem csak a sörfogyasztók számára piros betűs időszak, ez az egyik leghíresebb rendezvény Németországban, amin évente több mint 6 millió ember vesz részt a világ minden tájáról.  

Tovább olvasom
Laktózmentes konyha, tejmentes konyha
2019.09.03.
Laktózmentes konyha, tejmentes konyha

A laktóz intolerancia lassan már népbetegségnek számít, a magyar felnőtt lakosság közel egyharmadát érintő probléma, amely természetesen nem csak felnőtteknél jelentkezik. Az orvosi szakirodalom szerint az európai lakosság nagyjából 14-40 százalékát érinti ez a betegség. A nagyfokú szórás oka, hogy bizonyos népcsoportoknál gyakoribb az előfordulása. Hazánkban a veleszületett laktóz intolerancia elenyésző, viszont a magyar lakosságra jellemző a másodlagos, a kor előrehaladásával kialakuló betegség.

Tovább olvasom
A legizgalmasabb szeptemberi gasztroprogramok
2019.08.27.
A legizgalmasabb szeptemberi gasztroprogramok

Az őszi fesztiválok biztos vezérfonala a szüret és természetesen a bor. Ez most szeptemberben sem lesz másként, a bor adja a gerincét a szezon finomságait felvonultató gazdag fesztiválkínálatnak.

Tovább olvasom
A nyár megkerülhetetlen alapanyaga: a paradicsom
2019.08.25.
A nyár megkerülhetetlen alapanyaga: a paradicsom

Augusztusban már szinte minden a paradicsomról szól, az érett pirosló szemekből nem csak a salátáinkba, lecsóinkba jut, hanem már főnek a spagettiszószok, a különféle paradicsomlevek, készülnek a téli, ínségesebb időszakon átsegítő paradicsomos alapok.

Tovább olvasom
Augusztus végén dupláznak Budafokon, jubileumi Pezsgő- és Borfesztivállal és a szokásos Budafoki Pincejárattal várják a vendégeket
2019.08.22.
Augusztus végén dupláznak Budafokon, jubileumi Pezsgő- és Borfesztivállal és a szokásos Budafoki Pincejárattal várják a vendégeket

Idén immár 30. alkalommal koccannak össze a borospoharak Budapest Bornegyedében, Budafok-Tétény hangulatos történelmi utcán, pincéiben. Augusztus 30. és szeptember 1. között újra megnyitják kapuikat a hazai- és nemzetközi szinten elismert borászatok és pezsgőkészítők, a nedűk mellett számtalan könnyűzenei koncerttel és szórakoztató programmal várják a borok és pezsgők szerelmeseit a szervezők.

Tovább olvasom
Zero waste helyett odafigyelés
2019.08.12.
Zero waste helyett odafigyelés

Bár sokan még mindig inkább a struccpolitika jegyében tagadják, egyértelmű, hogy a klímaváltozás nem fenyeget minket, hanem már gőzerővel zajlik. Bár ebben javarészt azért nem az egyén felelőssége mutatkozik meg, hanem sokkal inkább nagyhatalmi érdekek eredménye, ám mi magunk, a szerény, jobbára szinte láthatatlannak tűnő munkánkkal könnyíthetünk a Föld terhein.

Tovább olvasom
Falatnyi boldogság: omlós keksz
2019.08.09.
Falatnyi boldogság: omlós keksz

A házi sütemények között előkelő helyet foglalnak el a különféle kekszek, amelyek eltarthatósága viszonylag hosszú, így kirándulásokra, strandra, hosszabb utazásokra is érdemes magunkkal vinni.

Tovább olvasom
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18