Receptfeltöltés
Gesztenyeliszt, a falatnyi luxus
2017.09.30.
Gesztenyeliszt, a falatnyi luxus

A gesztenyelisztről sokáig csak az olaszoknak volt tudomása, aztán berobbant a magyar diétakultúrába a paleo és hirtelen felértékelődött ez az - addig se túl könnyen és olcsón beszerezhető - alapanyag. A gesztenyelisztről azonban ennek ellenére érdemes néhány szót ejteni, mert izgalmas, nagy múlttal rendelkező nyersanyag, amit az őszi időszakban célszerű kipróbálni.

Tovább olvasom
Zsiradékok a konyhában
2017.09.30.
Zsiradékok a konyhában

A konyhai létnek vannak meghatározó elemei. Ilyenek a zsiradékok is, amelyekből az évek előre haladtával egyre többfélét használunk. Míg nagyanyáink a zsírral és vajjal dolgoztak csupán, addigra a mai háztartásokban már számtalan zsiradék megtalálható, részint az aktuális trendeknek köszönhetően.

Tovább olvasom
Konyhánk fűszerei: a bors
2017.09.30.
Konyhánk fűszerei: a bors

A bors már az antik gasztronómiának is fontos és meglehetősen drága fűszere volt. Az Indiában őshonos fűszer természetesen először a helyi konyhákat hódította meg, majd az arab kereskedőknek köszönhetően megjelent az ókori Egyiptomban. Itt főleg a mumifikáláskor vették hasznát, de az ókori Görögországban már kulináris jelentőségét is felismerték és a sóhoz hasonlatos, értékes fűszerként és fizetőeszközként tartották számon.

Tovább olvasom
Tojás
2017.09.29.
Tojás

A tojás nagyon régóta fontos szerepet tölt be az emberiség életében. Feltételezések szerint már az ősember is megfigyelhette, ahogy a ragadozók kifosztják a fészket, majd maga is hasonlóan tett, s rájött, a tojás remek étel.

Tovább olvasom