Még diétánk előtti kedvenc almás pitém receptje, glutén-, tej-, hozzáadott cukor nélkül.
Hozzávalók 6 adaghoz
40 dkg gluténmentes lisztkeverék
1 csomag szárított élesztő
20 dkg margarin
5 dkg eritrit(cukorpótló)
1 db citrom reszelt héja
2 dl rizs
1 db tojássárgája
1 csipetnyi csipetnyi só
70 dkg alma (reszelt)
10 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja és leve
10 dkg eritrit(cukorpótló)
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg darált dió
1 db egész tojás (tészta lekenéséhez)
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2.
A reszelt almát a vajon/margarinon megpároljuk hozzáadjuk az eritritet, a citrom levét és reszelt héját, valamint az őrölt fahéjat is.
3.
A tésztát 2 felé osztjuk, az egyik felét a pite forma nagyságúra nyújtjuk, úgy hogy pereme is legyen, erre rászórjuk a darált diót, majd rásimítjuk az alma tölteléket.
4.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, rizslisztezett munkafelületen, majd puzzle (vagy más egyéb), kiszúróval formákat szúrunk ki, ezeket rárakosgatjuk az almatöltelék tetejére, felvert tojással megkenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
5.
Maradt egy kevéske tésztám, azokból is puzzle formákat készítettem, és megsütöttem. A pite mellé kínáltam.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!