Receptfeltöltés
Almás-rebarbarás pite
Almás-rebarbarás pite
Készítette: Kard Éva
Könnyű
90 perc
(1)
111
2
1

Omlós tészta, szaftos töltelékkel, és a tetején ropogósra sült morzsával.

Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 4 db rebarbara
  • 3 db édes alma
  • 1/2 dl citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
Lépések
1.
A tésztához a lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor egy pici vizet adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta)
3.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra, majd majd helyezzük a kizsírozott és lisztezett formába. (én két szélesebb sütőpapír csíkot teszek keresztbe a formába, mert azok a segítségével könnyen kitudom emelni a süteményt)
4.
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra, és locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg felhasználásig.
5.
A rebarbarát tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel kisebb darabokra.
6.
A többi hozzávalót tegyük bele egy tálba, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a felkockázott almát, és a rebarbarát.
7.
Ezután egyenletesen terítsük el a tésztán.
8.
A lisztet keverjük össze a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy nagyobb morzsákat kapjunk. Ezután szórjuk rá a gyümölcs tetejére.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)
10.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tippek és megjegyzések
  • Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Baci di dama
Baci di dama
Könnyű
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
87
3
1
Túró  Rudi torta
Túró Rudi torta
Közepes
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
119
2
1
Habos, diós, epres  mini tortácskák
Habos, diós, epres mini tortácskák
Közepes
45 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
31
2
1
Almatorta
Almatorta
Közepes
60 perc
(1)
Készítette: Kard Éva
37
2
0
Körtés-diós lepény
Körtés-diós lepény
Könnyű
75 perc
(2)
Készítette: Kard Éva
287
3
1
Sajtos muffin
Sajtos muffin
Közepes
100 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
165
2
0
Pohárkrém birsalmával és sós karamellel
Pohárkrém birsalmával és sós karamellel
Könnyű
60 perc
(1)
Készítette: Kard Éva
12
1
0