1.
A tésztához a lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor egy pici vizet adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta)
3.
Ezután nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra, majd majd helyezzük a kizsírozott és lisztezett formába. (én két szélesebb sütőpapír csíkot teszek keresztbe a formába, mert azok a segítségével könnyen kitudom emelni a süteményt)
4.
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra, és locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg felhasználásig.
5.
A rebarbarát tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel kisebb darabokra.
6.
A többi hozzávalót tegyük bele egy tálba, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a felkockázott almát, és a rebarbarát.
7.
Ezután egyenletesen terítsük el a tésztán.
8.
A lisztet keverjük össze a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy nagyobb morzsákat kapjunk. Ezután szórjuk rá a gyümölcs tetejére.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)
10.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!