1.
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel apró kockákra. A sütőtököt szintén vágjuk fel apró kockákra.
2.
A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
3.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
4.
Ezután szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk még pár pillanatig, majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt.
5.
Szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, egy csipet sóval, színes borssal, keverjük össze, és öntsük fel az almalével, majd főzzük félpuhára.
6.
Amikor a sütőtök már félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkockázott almát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
7.
Ezután turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett melegítsük egy kicsit össze a levest, de főzni már nem kell.
8.
A karamellizált almához az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és ízlés szerint kockázzuk fel.
9.
A cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk pár pillanatig.
10.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és öntsük fel az almalével.
11.
Ezután fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk puhára az almát, majd vegyük le a fedőt, és addig karamellizáljuk, míg a leve szinte teljesen elpárolog.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!