1.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a gyömbérrel és a fahéjjal.
2.
A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd keverjük hozzá a mazsolát, és az apró darabokra vágott, lecsepegtetett ananászt.
3.
A porcukrot, és a vaníliás cukrot keverjük össze az egész tojásokkal, majd keverjük hozzá az olajat is.
4.
Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a cukros-tojásos-olajos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze.
5.
Végül keverjük a masszához a sárgarépás-ananászos-mazsolás keveréket is.
6.
A tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (a formát ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával takarjuk le, és úgy süssük készre.
8.
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tésztát a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
9.
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű frissen facsart citromlével.
10.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd fakanállal keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
11.
Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk rá a krémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig megszínezzük, és összegyúrjuk a marcipánt.
12.
20 dkg marcipánra csepegtessük rá zöld ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön.
13.
A maradék marcipánra csepegtessük rá a sárga ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön. (ha lehűl a marcipán, könnyebben tudunk majd vele tovább dolgozni)
14.
A zöld marcipánt fokhagymanyomó segítségével nyomjuk rá a torta tetejére úgy, hogy középen maradjon hely a sárga marcipánnak.
15.
A sárga marcipánt szintén fokhagymanyomó segítségével nyomjuk a torta közepére úgy, mintha egy fészek lenne.
16.
Ezután a középen kialakított kis fészekbe rakjunk ízlés szerint tojáscukrot, majd tálalásig tegyük az elkészült tortát a hűtőbe, vagy hideg helyre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!