A halfilé kb. negyed óra alatt elkészül, a húsa finom szaftosra, a kukoricapehely pedig ropogósra sül.
Hozzávalók 2 adaghoz
4 db Aranydurbincs filé
3 evőkanál kukoricaliszt
2 db tojás
2 csésze Corn flakes (kukoricapehely)
1 púpozott kk só
2 csipetnyi örölt színes bors
1 teáskanál halfűszerkeverék
1 evőkanál citromlé
1 dl olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
Vegyünk kb. két egyforma nagyságú aranydurbincsot, majd éles késsel vágjunk le mindegyikből két-két filét.
2.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
3.
Egy tálcára tegyük rá a cornflakes-t (kukoricapelyhet), majd kissé morzsoljuk össze. (Arra azért figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen)
4.
Egy tányérba kanalazzuk bele a kukoricalisztet, egy másik tányérba üssük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót, és villával keverjük alaposan össze.
5.
A befűszerezett halfilét először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
6.
Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével.
7.
Ezután helyezzük rá a bepanírozott halfilét, majd locsoljuk meg mindegyiket a maradék olívaolajjal.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!