A sima rizst keverhetjük vadrizzsel, ami kicsit más ízt és látványt ad az ételnek.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál szójaszósz
0,5 szál póréhagyma
40 dkg pastrami
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál méz
20 dkg rizs
20 dkg vadrizs
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát felkarikázzuk, az olajon megpároljuk.
2.
A bort és a szójaszószt beleöntjük, a póréhagymát felcsíkozzuk, beletesszük, és felforraljuk.
3.
A pastramit vékony csíkokra vágjuk, és a hagymás-boros pácba tesszük. Borssal, csipetnyi sóval, mézzel ízesítjük. Néhány percig erős tűzön összepirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk.
4.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A húst a mártással átmelegítjük, és csilipaprikával díszítve, párolt rizzsel körítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!