Tálaláskor megbolondíthatjuk egy kanál tejföllel, de anélkül is finom.
Hozzávalók 6 adaghoz
30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
30 dkg füstölt csülök (nyers)
30 dkg savanyú káposzta
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál só
2 teáskanál ételízesítő
3 szem borókabogyó
2 teáskanál liszt
1 db babérlevél
1 teáskanál csemege pirospaprika
1 teáskanál piros arany
2 evőkanál étolaj
2,5 liter víz
Adag
6 adag
Lépések
1.
A babot előző este áztassuk be, majd közvetlenül főzés előtt öntsük le róla a vizet.
2.
A füstölt csülköt vágjuk fel kisebb kockákra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A savanyú káposzta levét nyomkodjuk ki, majd ízlés szerint vágjuk fel. (Én kisebb darabokra vágtam, hogy ne legyenek olyan hosszú káposztaszálak.)
3.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és futtassuk meg.
4.
Ezután adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.
5.
Ezután tegyük bele a felkockázott füstölt csülköt, a babérlevelet, a borókabogyót, az ételízesítőt, a Piros Aranyat, és főzzük félpuhára.
6.
Amikor a csülök félpuhára főtt, adjuk hozzá babot, ízlés szerint sót, és főzzük tovább, majd amikor a bab már félig megpuhult, adjuk hozzá a savanyú káposztát is, és főzzük készre a levest. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a csülök, és a savanyú káposzta is sós.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!