A bajadérát nagyon szívesen készítem, nem kell sütni se.
Hozzávalók 12 adaghoz
360 g dió
360 g darált háztartási keksz
140 g vaj
240 g porcukor
2,5 dl víz
250 g étcsokoládé
100 g fehér csokoládé
Adag
12 adag
Lépések
1.
A sötét lapokhoz a vizet (125 ml) elkeverjük a cukorral (120 g), és olvadásig melegítjük. Hozzáadjuk a vajat(70 g), majd elolvasztjuk. Ezután tördeljük bele a csokoládét (100 g), amit szintén elolvasztunk. Hozzáadjuk a diót (180 g) és elkeverjük. Végül a háztartási kekszet (180 g) is belekeverjük.
2.
A kapott masszát (lemérve) kétfelé osztjuk, majd egy A/4-es irattartó fóliában kinyújtjuk őket (ennek hiányában két sütőpapír között tudjuk kinyújtani).
3.
A fehér lapokat ugyanígy készítjük el az étcsokoládé helyett fehér csokoládéval (100 g).
4.
A fólia 2 zárt oldalát késsel felhasítjuk. Egy tálcára sütőpapírt helyezünk, amire elsőként egy sötét lapot teszünk. Erre helyezünk egy világosat, majd ismét egy sötétet, és befejezésként az utolsó, világos lapot.
5.
A sütemény tetejét óvatosan végigsodorjuk egy sodrófával, majd ráhelyezünk egy tepsit, amibe nehezéket (pl. lisztet) is tehetünk. Hűtőszekrénybe helyezzük legalább 2 órára.
6.
A csokoládét (150 g) vízgőz felett megolvasztjuk. Ehhez használhatunk egy kevés zsiradékot (pl.: vaj, kókuszolaj). A csokoládét a sütemény tetejére öntjük és elosztjuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!