Az egyik legfinomabb süteményem, amit elefántkönnycseppnek is hívnak.
Hozzávalók 6 adaghoz
7 db egész tojás
220 g porcukor
60 g cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál csokoládés pudingpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tej
2 evőkanál finomliszt
200 g margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 db banán
100 g étcsokoládé
Adag
6 adag
Lépések
1.
6 tojást 120 g porcukorral habosra keverünk. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport (40 g), a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.
2.
A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) simítjuk, és pár perc alatt megsütjük 180 °C-on. Látni fogjuk, ha megsült.
3.
A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük. A tésztához most egy 30x40 cm-es tepsit használtam, így látható a képen, azonban, ha vastagabb tésztát és krémet szeretnénk, készíthetjük kisebb tepsiben is.
4.
1 tojást elkeverünk a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük, így egy pudingot kapva. Kihűtjük.
5.
A margarint a porcukorral (100 g) habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.
6.
A krémet (lemérve) két felé osztjuk, az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport (20 g) keverünk. Ha a kakaós krém a kakaóportól túl kemény, tehetünk bele egy kevés tejet.
7.
A világos krémet egyenletesen a tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok két-két végét levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni a közepüket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.
8.
Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan csíkokat húzunk a sütemény tetejére.
9.
A nagymamám szerint egy éjszaka hűtőszekrényben jót tesz neki.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!