A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
2.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk vagy kikenünk zsírral . A tésztát két részre osztjuk és az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük a tepsibe , rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A töltelék tetejét egy kanállal elsimítjuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával .
A tészta másik felét is kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket.
3.
A tészta tetejét megszurkáljuk villával, eloszlatunk rajta 1 evőkanál tejfölt és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e .
Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!