A fűszeres tejfölbe, majd kukoricapehelybe forgatott húst a sütőben sütöttem készre.
Hozzávalók 2 adaghoz
2 db csirkemellfilé
3 evőkanál tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
1 teáskanál ételízesítő
15 dkg Corn flakes (kukoricapehely)
1 dl étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk be, majd tegyük félre.
2.
A tejfölhöz adjuk hozzá az ételízesítőt, az őrölt színes borsot, préseljük hozzá a fokhagymát, majd alaposan keverjük össze.
3.
Ezután forgassuk bele a filéket, fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
4.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk rá az olaj felét.
5.
Egy tálcára tegyünk pár marék kukoricapelyhet, majd tenyérrel kissé nyomkodjuk össze, de arra figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen.
6.
Ezután forgassuk alaposan bele a bepácolt csirkemellet, majd helyezzük az olajjal meglocsolt sütőpapírra. A maradék olajat pedig locsoljuk a kukoricapehelyre, majd hagyjuk kb. fél órát állni, mielőtt a sütőbe tennénk.
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép pirosra, ropogósra. Ezalatt az idő alatt a csirkemell szépen átsül, nem szárad ki, hanem jó szaftos marad. (Légkeverésnél 170 fokon, 30 perc.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!