1.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. (régen zsírral sütötték, ezáltal a tészta még finomabb, omlósabb volt)
2.
Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.(a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta)
3.
Ezután tegyük egy lisztezett tálba, majd takarjuk le folpack fóliával, és tegyük be a hűtőbe kb. 2 órára pihentetni. Közben készítsük el a töltelékek.
4.
A darált dióhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
5.
Ezután apránként keverjük hozzá a tejet, és figyeljünk arra, hogy ne legyen túl lágy a massza, mert akkor sütés közben kifolyik a kifliből.
6.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.
7.
Ezután egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (v. pohárral) szúrjunk ki köröket a tésztából. (a leeső tésztadarabokat gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk, és szúrjunk ki belőle köröket)
8.
Ezután mindegyik tésztakorongra tegyünk egy kisebb kanál diós tölteléket, majd tekerjük fel, és formázzuk meg.
9.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a megtöltött kifliket.
10.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük szép világos színűre.
11.
A sütőből kivéve a még forró kifliket óvatosan forgassuk bele vaníliás cukorral összekevert porcukorba, majd amikor kihűltek a kiflik, ezt ismételjük meg.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!