Könnyen elkészíthető, egészséges, magas rosttartalmú keksz.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db tojás
10 dkg 60%-os étcsokoládé
15 dkg rétesliszt
8 dkg vaj
8 dkg zabpehely
12 dkg cukor
1 csipetnyi sütőpor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A lisztet, a zabpehellyel, a sütőporral és a cukorral összekeverem. A csokoládét késsel felaprítom, majd a lisztes keverékbe teszem. A vajat megolvasztom, a tojásokkal együtt szintén a keverékhez adom.
2.
A masszát összedolgozom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi kupacokat szaggatok belőle, amiket a kanállal keksz formájúra finoman elsimítok. A kekszeket 190 fokon, nagyjából 12-15 percig sütöm. A kekszeket a tepsin hagyom langyosra hűlni.
Könnyedén laktózmentessé tehetjük, ha olyan vajat választunk a recepthez.
A masszát kedvünkre fűszerezhetjük, kevés fahéjat, őrölt szegfűszeget, szerecsendiót is tehetünk bele, vagy kezeletlen narancs reszelt hájával is ízesíthetjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!