Bő harminc perc alatt elkészíthető serpenyős csirkemáj, melyhez zöld és sárga cukkinit egyaránt használhatunk.
Hozzávalók 2 adaghoz
2 db zsenge cukkini
6 db csirkemáj
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
1 kávéskanál majoránna
1 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.
3.
Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.
4.
Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
5.
Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!