ALAP: a kekszet késes aprítóban morzsásra törjük, tálba öntjük, olvasztott kókuszzsírral elkeverjük, majd sütőpapírral fedett - normál méretű - kapcsos tortaformába tesszük és alaposan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
2.
KRÉM: A túrót áttörjük, citromlével, citromhéjjal és folyékony édesítővel ízesítjük. 40 g zselatinport egy közepes méretű főzőedénybe teszünk, adunk hozzá 1 dl vizet és összemelegítjük, folyamatos keverés mellett - de nem forraljuk!
3.
A felmelegített zselatinhoz adjuk a mascarponét, a tejfölt és folyamatos keverés mellett még egy picit melegítjük.
4.
A tejfölös-mascarponés, zselatinos keveréket a citromos túróhoz öntjük és botmixerrel krémesre dolgozzuk.
5.
Rásimítjuk a megdermesztett kekszes alapra. Hűtőbe tesszük néhány órára.
6.
TETEJE: A torta túrókrémmel borított tetejére fagyasztott erdei gyümölcsöt terítünk.
7.
2 tasak zselatinport főzőedénybe teszünk, felöntjük a natúr meggylével, összemelegítjük, de nem forraljuk. Levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk (de ne várjuk meg, míg dermedni kezd!).
8.
A meggylében feloldott zselatint vékony sugárban öntve a fagyasztott gyümölcs rétegre öntjük, kissé megrázogatva a formát, hogy egyenletesen terüljön.
9.
Pár órára hűtőbe tesszük. A kapcsot eltávolítjuk a tortaformáról, a tortát felvágjuk és tálaljuk. (A tortát a forma aljáról helyezzük át egy olyan tálaló edényre, ahol felvághatjuk. Éles kést érdemes használni, mert a torta alja jól megkeményedik, ne sértsük meg a tortaforma alját.)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!