Közeleg a kenyér ünnepe, amelyre akár mi magunk is megsüthetjük az ünnepi kenyerünket.
Hozzávalók 8 adaghoz
35 dkg rétesliszt
16 dkg finomliszt
3,7 dl víz
0,5 kávéskanál szárított élesztő
1,5 kávéskanál só
1 kávéskanál sikér
Adag
8 adag
Lépések
1.
A liszteket egy közös keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a sikért, a sót és a kevéske szárított élesztőt, és gondosan elkeverem. A kézmeleg, kimért vizet a liszthez adom, majd az egészet egy lágy, de homogén tésztává keverem.
2.
Az idő leteltével a meglehetősen lágy tésztát erősen lisztezett deszkára borítom, majd néhányszor áthajtogatom, és egy sütőpapírral bélelt római tálba vagy fedéllel rendelkező jénaiba teszem.
3.
A tálat lefedem, majd a tésztát az előmelegített sütőben (250 C) 35 percig sütöm, majd fedő nélkül további 20 percet. Nagyon finom, ropogós héjú, lyukacsos kenyér lesz belőle.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!