A diós piskótát egyszerűen csak szórjuk meg magozott cseresznyével.
Hozzávalók 1 adaghoz
10 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
4 db tojás
7 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
4 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
40 dkg magozott cseresznye
1 csapott ek étkezési keményítő
Adag
1 adag
Lépések
1.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a kristálycukrot, majd keverjük jó kemény habbá. Ezután tegyük félre.
2.
A porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, és adjuk hozzá a tojások sárgáját, három csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
3.
Ezután fakanállal apránként hozzáadva, óvatosan keverjük össze a keményre felvert tojáshabbal, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, adjuk hozzá a darált diót, és szintén óvatosan forgassuk össze.
4.
A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)
5.
A kimagozott cseresznyét keverjük össze a keményítővel, majd rakjuk rá a formában lévő tésztára. Ezután szórjuk meg egy fél csomag vaníliás cukorral.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig.
7.
A sütőből kivéve rögtön szórjuk meg a maradék fél csomag vaníliás cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tetejére szórt vaníliás cukor kissé ráolvad a forró tésztára, és ettől különösen finom lesz.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!