Az omlós tésztának, a szaftos-diós tölteléknek, és a tetejére pakolt szilvának köszönhetően szinte nem lehet abbahagyni....
Hozzávalók 8 adaghoz
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 db tojás
1 db citromízű joghurt (1,25 g-os)
1 kávéskanál őrölt fahéj
50 dkg szilva
2 evőkanál szilva
1 evőkanál rum
Adag
8 adag
Lépések
1.
A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg sütőmargarint, és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
3.
Ezután nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe ameddig a tölteléket elkészítjük.
4.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük alaposan össze.
5.
Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá az egész tojást, a joghurtot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd kanalanként a pudingporral összekevert darált diót. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)
6.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a diós masszát.
7.
Ezután rakjuk ki a tetejét a felezett szilvával úgy, hogy a húsos része legyen felül.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.
9.
Ezalatt az idő alatt a tészta szép pirosra sül, viszont a töltelék még kicsit lágyabb, remegős, de mire teljesen kihűl, szépen szeletelhető lesz a pite.
10.
A szilvalekvárhoz adjuk hozzá a rumot, majd kevergetve főzzük 1-2 percig.
11.
Ezután a sütőből kivett, forró pite tetejét kenjük le a rumos szilvalekvárral, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!