Receptfeltöltés
Dubarry szelet.
Dubarry szelet.
Készítette: Kard Éva
Könnyű
90 perc
(0)
19
0
0

Dubarry szeletet igen gyakran készítek, mivel a karfiol az egyik kedvencem.

Hozzávalók 4 adaghoz
  • 8 szelet sertés karaj
  • 1 kg karfiol
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 csapott ek só
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 dkg finomliszt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csipetnyi szerecsendió
Adag
4 adag
Lépések
1.
A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be, (így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet) majd klopfoljuk ki. Ezután sózzuk be és hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy a só átjárja.
2.
A besózott, és levet engedett hússzeleteket töröljük papírtörlővel szárazra, majd ízlés szerint szórjuk meg az őrölt borssal. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd helyezzük bele a felmelegített olajba, és lassan mindkét oldalát süssük szép pirosra.
3.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb az elősütött hússzeleteket.
4.
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szedjük ki a főzővízből és alaposan csepegtessük le.
5.
A tepsiben lévő hússzeletek tetejére halmozzuk rá az előzőleg alaposan lecsepegtetett karfiolrózsákat, majd kanalazzuk rá a besamel mártást.
6.
A besamel mártáshoz egy serpenyőbe hevítsünk fel 6 dkg vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett csináljunk világos rántást. (nem szabad megpirítani a lisztet) Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet. Ezután kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük sűrűre.
7.
Amikor már besűrűsödött, vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig hűlni. Ezután adjuk hozzá a megmaradt vajat, a tojássárgákat, és a tejszínt, majd keverjük simára. Végül egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes mártást kapjunk.
8.
Az elkészült mártást kanalazzuk rá a karfiol tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és egy kevés zsemlemorzsával.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tippek és megjegyzések
  • Tálaláskor ízlés szerint rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Tócsnitorta
Tócsnitorta
Könnyű
45 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
133
1
1
Zöld-fűszeres húsos derelye
Zöld-fűszeres húsos derelye
Közepes
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
94
2
1
Tepsis csirkecomb
Tepsis csirkecomb
Könnyű
70 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
212
2
0
Kapirgálós káposzta
Kapirgálós káposzta
Közepes
180 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
86
1
0
Tenger gyümölcsei különleges tészta ágyon
Tenger gyümölcsei különleges tészta ágyon
Könnyű
60 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
90
0
0
Vörösborban pácolt szarvas
Vörösborban pácolt szarvas
Közepes
180 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
121
2
0
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell
Közepes
100 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
274
3
0
Melegszendvicskenyér
Melegszendvicskenyér
Közepes
150 perc
(2)
Készítette: Kard Éva
65
1
0
Borzas matróz szelet
Borzas matróz szelet
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
130
1
0
Lecsós csirkemell  burgullal
Lecsós csirkemell burgullal
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
60
0
0
Zabpelyhes csirke
Zabpelyhes csirke
Közepes
40 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
77
1
0
Zöldségesen töltött cukkini karikák
Zöldségesen töltött cukkini karikák
Közepes
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
58
1
0
Sült liba mell és liba máj
Sült liba mell és liba máj
Közepes
100 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
98
2
0
Sült kacsacombok almás -hagymás burgonyával
Sült kacsacombok almás -hagymás burgonyával
Könnyű
75 perc
(0)
Készítette: Zsuzsa56
11
0
0
Mézes-csípős csirkecomb
Mézes-csípős csirkecomb
Könnyű
90 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
32
0
0
Rántott ponty szelet
Rántott ponty szelet
Közepes
30 perc
(0)
45
0
0
Virsli leveles tésztában sütve
Virsli leveles tésztában sütve
Közepes
25 perc
(0)
19
0
0
Sült paprikakrémes sajtkrémes csirkemell papardellével
Sült paprikakrémes sajtkrémes csirkemell papardellével
Könnyű
50 perc
(0)
Készítette: Zsuzsa56
10
0
0
Lazacropogós
Lazacropogós
Könnyű
15 perc
(0)
Készítette: Zsuzsa56
8
0
0
Sajtos sült csirkecomb karfiollal.
Sajtos sült csirkecomb karfiollal.
Könnyű
90 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
37
0
0
Borzas csirkemell
Borzas csirkemell
Könnyű
90 perc
(1)
Készítette: Mesyke
36
0
0
Kelkáposzta főzelék tojással töltött fasírttal
Kelkáposzta főzelék tojással töltött fasírttal
Közepes
45 perc
(0)
8
1
0
 Vajas petrezselymes spagetti húsgolyókkal !
Vajas petrezselymes spagetti húsgolyókkal !
Közepes
20 perc
(0)
7
1
0
Babérleveles krumplifőzelék fasírttal
Babérleveles krumplifőzelék fasírttal
Közepes
25 perc
(0)
12
1
0