A nyári vacsorák sztárja. A padlizsánkrém azonban nem csak hidegen jó, főtt tésztához, szószként is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 adaghoz
2 db padlizsán
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
2 csipetnyi őrölt szerecsendió
2 csipetnyi só
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A padlizsánokat fa- vagy kerámiakéssel félbe vágom, majd nyílt láng felett körbe megperzselem. A megperzselt darabokat sütőbe teszem, és 180 fokon fél óráig sütöm.
2.
Ezután hagyom kihűlni, majd lehúzom a héját, az esetleges szenes részeket lekaparom, és a padlizsán húsát a turmixba teszem. Hozzáadom a felszelt hagymát, a fokhagymát és krémesre turmixolom. A kapott masszát fűszerezem, majonézzel lazítom, majd egy tálba teszem, fedem, és fogyasztásig a hűtőben tárolom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!