Mivel a csirkemellnek és a zöldségeknek sem kell hosszú időt a sütőben tölteni, így röpke egy óra alatt el is készül.
Hozzávalók 2 adaghoz
2 db csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
1 evőkanál dijoni magos mustár
1 db zsenge cukkini (sárga v. zöld)
2 db lila hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál kakukkfű
1,5 teáskanál só
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál sertészsír
Adag
2 adag
Lépések
1.
A csirkemellet enyhén sózzuk be, és tegyük félre.
2.
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel, a lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
3.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, egy teáskanál sót, majd keverjük alaposan össze. Ezután vastagon kenjük rá a csirkemellre a fűszeres krémsajtot. (Én előző este előkészítettem a húst, majd sütésig a hűtőbe tettem.)
4.
A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük bele a fűszeres-krémsajtos csirkemelleket. Ezután rakjuk köré a feldarabolt cukkinit, és a felszeletelt lila hagymát, öntsük alá a bort, majd fedjük le alufóliával. (bor helyett vizet is önthetünk alá)
5.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 40-45 percig.
6.
Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 10-15 percig, hogy egy kis szít kapjon a hús is, és a zöldségek is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!