A csupa csoki, fűszeres keksz nagyon finom, és ropogós. Azt is mondhatnám hogy egyszerűen abbahagyhatatlan.
Hozzávalók
10 dkg étcsokoládé
1/2 evőkanál gyömbér (reszelve)
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál víz
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
2 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl méz
20 dkg finomliszt
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 evőkanál holland kakaó
Lépések
1.
A csokoládét vágjuk fel nagyon apró darabokra. A gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le. A szódabikarbónát keverjük simára a vízzel.
2.
A barna cukrot, kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat. Ezután robotgéppel keverjük simára.
3.
Ezután adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, és a vízzel elkevert szódabikarbónát, majd szintén keverjük össze.
4.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, és az őrölt fahéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a vajas-cukros.... keverékhez. Végül állandó keverés mellett, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd keverjük alaposan össze.
5.
Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta.
6.
Vegyük ki a hűtőből a lehűlt tésztát, és formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kristálycukorba.
7.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le egy kicsit. (éppen csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta)
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre.
9.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!