Az elkészült levest elkanalazhatjuk csak magában is, de nagyon jól illik hozzá pl. a bejgli, vagy éppen az édes keksz....
Hozzávalók 2 adaghoz
30 dkg sütőtök
2 db narancs
1 evőkanál gyömbér (reszelve)
1 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
1 teáskanál cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl tejszín
3 dkg vaj
1 evőkanál étolaj
7 dl víz
Adag
2 adag
Lépések
1.
A sütőtököt egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, a gyömbért vékonyan szeleteljük fel.
2.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért, és pár pillanat alatt futtassuk meg.
3.
Ezután reszeljük rá egy narancs héját, majd adjuk hozzá a reszelt sütőtököt, szórjuk meg egy csipet sóval, frissen őrölt színes borssal, ízlés szerint cukorral, facsarjuk rá a két narancs levét, majd alaposan keverjük össze, és pároljuk pár percig.
4.
Ezután öntsük fel a vízzel, ha szükséges ízesítsünk még utána, majd főzzük kb. 10 percig.
5.
A kukoricakeményítőt keverjük simára a tejszínnel, majd amikor a sütőtök már puhára főtt, állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez, és főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
6.
Ezután vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, és egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a leves.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint édes keksszel, aprósüteménnyel kínáljuk. Én diós bejglivel tálaltam, mely nagyon jól illett a leveshez.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!