Az év bármely szakában, de különösen influenza szezonban jól jön ez a meleg és finom krémleves.
Hozzávalók 4 adaghoz
3-4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1,5 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
2 dl főzőtejszín
1 csipetnyi szerecsendió
1 teáskanál só
1 csipetnyi bors
4 szelet toast kenyér
1 evőkanál vaj
10 dkg reszelt sajt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vöröshagymát apróra felvágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 2-3 evőkanál rizsliszttel elkeverjük. (vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz)
2.
Felöntjük kb. 2 dl meleg húslevessel, és botmixerrel pürésítjük, hogy krémes állagú legyen.
3.
Hozzá adjuk a maradék húslevest, és a főzőtejszínt. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellet főzzük tovább, még kb. 10-15 percig. Ízlés szerint, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
4.
A kenyeret vékonyan megkenjük a vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megpirítjuk.A krémlevest a sajtos pirítóssal kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!