Nyáron a tartalmas leveseket is szívesen fogyasztjuk hidegen.
Hozzávalók 4 adaghoz
60 dkg füstölt hús
60 dkg édes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál szurokfű
2 dl joghurt
0,5 db citrom leve
1 kávéskanál ecet
1 kávéskanál só
1 kávéskanál csemege pirospaprika
Adag
4 adag
Lépések
1.
A húst megfőzzük, kivesszük a levéből, félretesszük a húst is és a levét is.
2.
A káposztából kivágjuk a torzsát, utána kisujjnyi szeletekre vágjuk.
3.
A hagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
4.
A káposztát és a hagymát egy lábasba tesszük, és a zsírtalanított főzőléből annyit öntünk rá, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket. Teljesen puhára főzzük a káposztát.
5.
A káposzta felét kivesszük, és félre tesszük a tálaláshoz. A többit a joghurttal leturmixoljuk.
6.
Ecettel és citromlével ízesítjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.
7.
A főtt húst vékonyra vágjuk, és a kivett káposztával, és a hússal tálaljuk a hideg levest.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!