A sütőből kivéve, még forrón vaníliás cukorral összekevert porcukorba meghempergetve nagyon finom.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
2.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni)
3.
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)
5.
A beleforgatáshoz pár kanál porcukrot keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral.
6.
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
7.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás-porcukorba.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!