Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve
Hozzávalók 4 adaghoz
200 g liszt
2 db tojás
3 dl tej
1 dl szódavíz vagy víz
1 g csipet só
1 evőkanál evőkanál olaj
400 g darált sertéshús
1 db közepes hagyma, aprítva
2 db gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál evőkanál olaj
1 teáskanál teáskanál pirospaprika
2 dl húsleves (vagy víz)
2 evőkanál evőkanál tejföl
2 dl tejföl
1 evőkanál evőkanál liszt
1 teáskanál teáskanál pirospaprika
2 evőkanál evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
Palacsinta készítése:
Keverd össze a lisztet, tojást, tejet, szódavizet és sót simára.
Adj hozzá olajat, és süss vékony palacsintákat. Tedd félre hűlni.
2.
Húsos töltelék elkészítése:
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát.
Szórd meg pirospaprikával, keverd el, és add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, majd önts alá egy kevés húslevest.
3.
Párold puhára a húst, végül keverd hozzá a tejfölt. Hűtsd ki.
Batyuk formázása:
A palacsinták közepére helyezz egy adag húsos tölteléket.
Fogd össze a palacsinták széleit, hogy batyut formázz, majd kösd össze snidlinggel vagy főtt spagettivel.
4.
Mártás elkészítése:
Egy edényben keverd össze a tejfölt, lisztet, pirospaprikát és sót. Adj hozzá egy kevés húslevest, és főzd, amíg sűrű mártás lesz belőle.
5.
Sütés:
Helyezd a batyukat egy kivajazott sütőtálba. Locsold meg a tejfölös mártással, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Tálalás:
Melegen tálald, friss tejföllel vagy snidlinggel díszítve.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!