Húsvéti habos tojásfészek
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 4 evőkanál színes cukorka
- 2 evőkanál kókusz reszelék
- 5 csepp mandulaaroma/ zöld színű /
- 5 evőkanál baracklekvár
1.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk.
2.
Karikákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
3.
A habhoz 25 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük.
4.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
5.
Ezután nyomózsákba tesszük, és a linzerkarikára formázzuk.
6.
Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk.
7.
Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt teszünk.
8.
Kókuszreszeléket megszínezünk dióaromával, és beszórjuk vele a habot, majd a lekvárra tojáscukrokat teszünk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!