1.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
2.
A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.
3.
A vajat olvasszuk meg, majd hűtsük vissza, és keverjük simára a tojássárgákkal.
4.
Ezután a liszt közepébe lévő mélyedésbe öntsük bele a joghurtot, a vajas-tojássárgás keveréket, és a felfuttatott élesztőt. Ezután indítsuk el a robotgépet, és 5-6 perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen megdagaszthatjuk kézzel, vagy kenyérsütőgépben is)
5.
A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
6.
A teljesen kihűlt főtt, füstölt sonkát vágjuk fel kisebb darabokra.
7.
Az előzőleg megfőzött, és teljesen kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd szintén vágjuk fel apróra.
8.
Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá a mustárt, a kukoricalisztet, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott tojást, és keverjük óvatosan össze.
9.
A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra. (arra figyeljünk hogy ne legyen nagyobb a kuglóf forma méreténél amiben majd sütjük)
10.
Ezután kanalazzuk rá az összekevert tölteléket, majd óvatosan kenjük el a tésztán, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ezután szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
11.
Egy 24 cm-es kuglóf formát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd helyezzük bele a feltekert tésztát. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig újra, majd kenjük le felvert egész tojással.
12.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra.
13.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!