Nagyon tartalmas, de cseppet sem unalmas leves, egyszerű hozzávalókból, eg rafinált csavarral.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db krumpli
2 csepp szarvasgombás olaj
2 teáskanál só
5 dkg vaj
5 dkg bacon
1 csokor snidling
Adag
4 adag
Lépések
1.
A megpucolt krumplit nagyobb darabokra vágom, fazékba teszem és annyi vízzel öntöm fel, ami a krumplikockákat ellepi. A vízbe sót hintek, és közepes lángon, félig fedve addig főzöm, amíg megpuhul a krumpli.
2.
Ekkor hozzáadom a vajat és az olajat, majd botmixerrel tökéletesen krémesre turmixolom.
3.
A vékony bacont felcsíkozom, kerámia vagy teflon serpenyőben néhány perc alatt alaposan megpirítom.
4.
A snidlinget finomra metélem. A levest tányérokba szedem, kevés pirított szalonnával és snidlinggel meghintve tálalom.
Szarvasgombás olajat kis üvegcsében lehet beszerezni, rendkívül kiadós, amikor már fogytán az eredeti olaj, a darabka szarvasgombát nyugodtan öntsük fel frissel,
Szarvasgombás olaj helyett őrölt szerecsendióval és zúzott fokhagymával is ízesíthetjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!