50 g magkeverék (salátához való: tökmag, napraforgó, stb.)
1 csipetnyi só
Adag
6 adag
Lépések
1.
A fagyasztott zöldborsót főzőedénybe tesszük és annyi vízzel engedjük fel, ami a borsót 2 ujjnyi magasságban ellepi. Hozzáadjuk a csipetnyi sót és ételízesítőt, majd a borsót puhára főzzük.
2.
A levesalapot nagy teljesítményű turmixgépben krémesre dolgozzuk. Visszaöntjük a főzőedénybe és lassú tűzön forralni kezdjük.
3.
A natúr joghurtot simára keverjük 2 evőkanál liszttel. Adunk hozzá a turmixolt, meleg levesből egy-két merőkanálnyit, alaposan elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük vékony sugárban. Egy-két percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a tüzet az edény alatt.
4.
A magkeveréket serpenyőbe tesszük és gyakori keverés mellett rövid idő alatt megpirítjuk, majd a tányérokba mert levest tetejét megszórjuk vele és szervírozzuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!