Könnyen elkészíthető, egyszerű leves, amelyet kedvünk szerint variálhatunk.
Hozzávalók
50 dkg fagyasztott eper
5 dl natúr joghurt
5 evőkanál barna nádcukor (ízlés szerint)
1 db fahéj
4 db friss bazsalikom levél
Lépések
1.
A gyümölcsöt egy nagyobb lábasba teszem, és annyi vízzel öntöm fel, amennyi épp ellepi. A gyümölcs mellé teszem a fahéjat, és a gyümölcsöt közepes lángon puhára főzöm. A lábast félrehúzom, hagyom, hogy a leves langyosra hűljön.
2.
Közben a gyümölcsök közül kiszedem a fahéjat, a levesbe beleteszem a joghurtot és a cukort, valamint pár friss bazsalikomlevelet, majd botmixerrel krémesítem a levest. Megkóstolom, ha kell, akkor még egy kis cukorral édesítem, majd a kihűlt levest néhány órára a hűtőbe teszem. Tálaláskor friss tejszínhabbal kínálom.
Tavasszal a kompótnak eltett, befőzött gyümölcsöket is felhasználhatjuk ehhez a recepthez, de bármilyen fagyasztott gyümölcsből elkészíthetjük. Friss gyümölcsök közül a banánnal, almával jól sűríthető.
Fűszerezéséhez nem csak bazsalikomot használhatunk, hanem kevés mentát, citromfüvet is, illetve a leves főzhetjük néhány szem szegfűszeggel, szegfűborssal, vagy egy darabka vaníliával is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!