1.
A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük, és daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és szintén vágjuk fel apróra.
2.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral, végül pedig a feldarabolt zöldbabbal.
4.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
5.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd 1-2 merőkanál forró levessel.
6.
Ezután állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez, majd forraljuk fel újra.
7.
A bacont vágjuk fel apróra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki egészen.
8.
A krumplit vágjuk fel apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, villával törjük össze, majd hűtsük ki egészen.
9.
A teljesen kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, a pirosra sült bacont, egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható tésztát kapjunk. Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még lisztet.
10.
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat a tésztából.
11.
A készre főtt, forrásban lévő levesbe, óvatosan helyezzük bele a krumpligombócot, majd főzzük 5-6 percig, hogy teljesen átfőjenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!