Receptfeltöltés
Karfiolkrémleves.
Karfiolkrémleves.
Készítette: Kard Éva
Könnyű
60 perc
(0)
25
0
0

Egyszerű , és finom krémleves.

Hozzávalók 4 adaghoz
  • 1 kg karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db húsleveskocka
  • 1 teáskanál finomliszt
  • 1 db babérlevél
  • 2 csipetnyi kakukkfű
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 liter víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db kifli
Adag
4 adag
Lépések
1.
A hagymát vágjuk fel apróra. A karfiolt szedjük rózsáira.
2.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt, pároljuk üvegesre.
3.
Ezután szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos színűre, majd öntsük fel a vízzel. Ezután tegyük bele a karfiolrózsákat., a leveskockát, a babérlevelet, ízlés szerint kakukkfüvet, szórjuk meg őrölt fehér borssal, és szerecsendióval. Forraljuk fel, majd főzzük puhára a karfiolt.
4.
Amikor a karfiol teljesen megpuhult, vegyük le a tűzről, és vegyük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel újra.
5.
A tejföl és a mustárt keverjük simára egy kevés levessel, majd a forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, csorgassuk bele. Ezután kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
6.
Ameddig a leves fől, szeleteljük fel a kiflit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, süssük szép pirosra, ropogósra.
Tippek és megjegyzések
  • Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a ropogós kiflikarikákkal kínáljuk.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Sült paprika krémleves
Sült paprika krémleves
Könnyű
45 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
1163
1
0
Bodza leves habgaluskával
Bodza leves habgaluskával
Könnyű
60 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
53
1
0
Patisszon krém leves pörkölt dióval
Patisszon krém leves pörkölt dióval
Könnyű
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
136
1
1
Csicseriborsó leves Jókai módra
Csicseriborsó leves Jókai módra
Közepes
120 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
85
1
0
Tárkonyos csirke raguleves
Tárkonyos csirke raguleves
Közepes
90 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
112
1
0
Kókuszos sütőtökkrémleves
Kókuszos sütőtökkrémleves
Könnyű
30 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
47
0
0
Pikáns kapor leves húsgombóccal .
Pikáns kapor leves húsgombóccal .
Könnyű
30 perc
(0)
Készítette: Receptverseny
78
1
0
Lencseleves
Lencseleves
Könnyű
60 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
60
0
0
Körmös bableves csipetkével
Körmös bableves csipetkével
Nehéz
120 perc
(0)
30
1
0
Pikáns Vörös lencse leves füstölt tarjával
Pikáns Vörös lencse leves füstölt tarjával
Közepes
100 perc
(0)
17
1
0
Sertés raguleves karfiollal
Sertés raguleves karfiollal
Közepes
45 perc
(0)
13
1
0
Csirkés chowder
Csirkés chowder
Könnyű
70 perc
(1)
Készítette: Wessely Márta
20
2
1
Zöldséges sárgaborsóleves
Zöldséges sárgaborsóleves
Könnyű
90 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
4
0
0
Tejfölös-mustáros brokkolikrémleves
Tejfölös-mustáros brokkolikrémleves
Könnyű
45 perc
(0)
Készítette: Kard Éva
5
0
0