A hagymát vágjuk fel apróra. A karfiolt szedjük rózsáira.
2.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt, pároljuk üvegesre.
3.
Ezután szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk világos színűre, majd öntsük fel a vízzel. Ezután tegyük bele a karfiolrózsákat., a leveskockát, a babérlevelet, ízlés szerint kakukkfüvet, szórjuk meg őrölt fehér borssal, és szerecsendióval. Forraljuk fel, majd főzzük puhára a karfiolt.
4.
Amikor a karfiol teljesen megpuhult, vegyük le a tűzről, és vegyük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel újra.
5.
A tejföl és a mustárt keverjük simára egy kevés levessel, majd a forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, csorgassuk bele. Ezután kevergetve főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
6.
Ameddig a leves fől, szeleteljük fel a kiflit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, süssük szép pirosra, ropogósra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!