A kápia paprikát először megsütöttem, majd így került a fűszeres pikánsan csípős, karfiolos levesbe.
Hozzávalók 4 adaghoz
5 db kápia paprika(piros)
1 db karfiol
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt csili
3 dkg vaj
1 evőkanál étolaj
2 dl főzőtejszín
1,5 liter víz
2 db mozzarella
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a paprikát, majd közepes hőmérsékletű sütőben, addig süssük, míg a a bőre fekete foltos lesz. (sütés közben egyszer forgassuk át, hogy minden oldala egyenletesen süljön)
2.
Amikor a paprika megsült, vegyük ki a sütőből, és még forrón tegyük bele egy neylon zacskóba, majd kössük be, és abban hagyjuk hűlni. (így könnyen letudjuk majd húzni a bőrét) Ezután húzzuk le a paprika bőrét, távolítsuk el a magokat, majd nagyjából vágjuk össze.
3.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát, és pároljuk üvegesre.
4.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a füstölt pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, majd főzzük a karfiolt félpuhára.
5.
Amikor a karfiol félpuhára főt, adjuk hozzá az előzőleg megsütött, majd összevágott kápia paprikát, és addig főzzük tovább, míg a karfiol teljesen megpuhul.
6.
A puhára főtt leveshez ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen a leves.
7.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pár szelet kenyeret is kínálhatunk a leves mellé.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!