Rohanós napokra, vagy ha éppen egy melengető levesre vágyunk, pikk-pakk összedobhatjuk, és már kanalazhatjuk is.
Hozzávalók 2 adaghoz
50 dkg sütőtök (felkockázva)
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
2 db erőleveskocka
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt fehér bors
1 kávéskanál curry
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál méz
3-4 evőkanál kókuszreszelék
6 dl víz
Adag
2 adag
Lépések
1.
A sütőtököt vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
2.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót, és a curryt, majd keverjük alaposan össze.
4.
Végül öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a tök kellően puha lesz. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, elég neki kb. 10 perc)
5.
Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből és tegyük félre.
6.
Ezután keverjük hozzá a leveshez a mézet, és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük.
7.
Végül öntsük hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és óvatosan keverjük össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!